Következő mérkőzések
Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

idezojelek

Főtájépítész vagy mifene

Bardóczi elsőként támogatta a méhlegelők „létrehozását”. Nem kizárt, talán épp az ő kobakjából pattant ki a korszakalkotó ötlet.

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined

Miért kéne meglepődnünk azon, hogy Karácsony Gergely jobbkeze, Bardóczi Sándor majd egy évig úgy neveztette magát főtájépítésznek, hogy hivatalosan nem volt az? (Lapunk közérdekű adatigénylése nyomán derült ki, hogy Sándorunkat csupán 2020. november elsejével nevezték ki a budapesti várostervezési főosztály tájépítészeti osztályának vezetőjévé. Ám ő már megelőzően a főtájépítész titulust használta. Ez volt a mániája.) Aki nem itt él, nem követi a budapesti híreket, nem olvassa Gergely úr napi győzelmi jelentéseit az újabb méhlegelők, darázsgarázsok, mentőmentesítő karók átadásáról, az talán meghökkenhet effajta trehányságon. Mi viszont, akik balszerencsénkre 2019 után is itt maradtunk kísérleti nyúlnak e jobb sorsra érdemes városban, s nap nap után elszenvedjük, hogyan pukkantja le azt egy bárgyún vigyorgó, képességtelen slepp, már csöppet sem lepődünk meg ilyen apróságokon.
Főtájépítésznek hívatta magát Bardóczi Sándor? Na és? Caligula római császár kedvenc lovából, Incitatusból meg szenátor lett, sőt kis híján konzul, s elefántcsont vályúból abrakolt. A lakomákon a szenátoroknak kellett etetniük. 

Ehhez képest a főtájépítészkedés kedves kis hóbort. Karácsony pedig főpolgármesternek hívatja magát, az se kutya.

 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felőlem Napóleonnak is hívathatja magát Bardóczi Sándor, csak dolgozna végre. Ehelyett mit csinál? Nyilatkozik fűnek-fának, szelfizget, bólogat és hülyébbnél hülyébb ötletekkel áll elő. Pont, mint a főnöke, a biciklis manöken. Budapest meg helyenként úgy fest, mint egy ukrán város, amelyen épp átment a front. Szutyok, szemét, derékig érő susnya, drogosok és hajléktalanok ott, ahol néhány éve még rend és tisztaság volt. Mindeközben a két elkövető, Gergely és Sándor kánonban mesélik, milyen jól halad Budapest zöldítése. Lám a Városháza parkolója mellé is milyen ügyesen odatoltak néhány dézsányi kórót. Egyem a zúzájukat!
Bardóczi elsőként támogatta a méhlegelők „létrehozását”. Nem kizárt, talán épp az ő kobakjából pattant ki a korszakalkotó ötlet. Csupán azt nem értem, mit kellett azokon létrehozni? 

A méhlegelők lényege éppen az volt, hogy Bardócziék hónapokig a közterekre se bagóztak, nem nyírták, nem gyomlálták, nem öntözték a füvet, így merő dudva lett az egész.

Igaz, a méhek messziről kerülték, de a városlakók és ölebeik legalább összeszedhettek ott néhány toklászt. Ahol az elhanyagolás: „létrehozás”, ott a hülye ötletelés is becézhető főtájépítészetnek.
Budapest XVII. kerületében is nagy népszerűségre tett szert Sándor. A rákoscsabaiak tiltakozása dacára „erdősítésbe” kezdett egy mezőn, amelyen a helyiek addig kutyát sétáltattak, sárkányt röptettek. Ám Bardóczi volt az erősebb, dafke megcsinálta. Azaz csak majdnem. Ugyanis a kihelyezett facsemeték – öntözés híján – hamar elszáradtak. Csak az azokat körbevevő csirkehálók maradtak, amelyekbe szegény kutyák azóta is rendszeresen beleakadnak: tudniillik a derékig érő gazban nehéz észrevenni a csapdákat. Kell egy főtájépítész, na!

Állítólag a birkalegelők ötletét is Sándorunk jegyzi. Birkákat vezényelt volna némely kaszálóra, hogy kertészek helyett ők nyírják a füvet.

(A kirúgott kertészek napidíjából, gondolom, újabb tanácsadókat lehetett volna fölfogadni az örökké tanácstalan, rakás szerencsétlenség Karigerinek az eddigi negyvenakárhány mellé.) Birkákról azóta nem érkezett hír, hacsak annyi nem, hogy némely baloldali közvélemény-kutató cég szerint a fővárost lepukkantó, csődközelbe taszajtó Gergelynek még egy ilyen ötesztendős etap után is akadnak rajongói.
Minden városnak olyan vezetője és főtájépítésze van, amilyet megérdemel. Ha Budapestnek újra Incitatus kell, akkor majd szedje utána a lócitromot!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szőcs László avatarja
Szőcs László

A Biden fiú ügyei a klánról vallanak

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A valódi hírek Brüsszel szerint

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Képeslapok a mai Európából

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel
idezojelek

Letisztult a kép, két nagy erő maradt

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.