Megfejtették a Nyugati aluljáróban talált koporsó rejtélyét

Nem egy sírrabló felejtette ott a koporsót egy kör után a 3-as metrón.

Forrás: Origo, Promotions2024. 05. 14. 17:01
Budapest, 2020. július 18.
A Nyugati tér látképe a felújítás alatt lévõ Nyugati pályaudvarral. A 143 éves Nyugati pályaudvar mûszaki állapota és mûemléki értékének megóvása, valamint a vasúti forgalomban való kiemelt szerepe miatt halaszthatatlanná vált az épületegyüttes tetõszerkezetének mielõbbi rekonstrukciója. A MÁV állomásfejlesztési projektjének egyik kiemelt felújítása közé sorolt munka biztonságos végrehajtása érdekében a vasúttársaság május 8-tól december elejéig lezárja az utascsarnokot.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
illusztráció Fotó: MTVA/Róka László
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megnyugodhatnak a budapestiek, ugyanis nem egy botcsinálta sírrabló felejtette ott a koporsót egy kör után a 3-as metró vonalán. 

Korábban a Magyar Nemzet is hírt adott arról, hogy egy koporsót találtak a Nyugati aluljáróban, és bár érdekes találgatások kezdődtek el az ügyben, senkinek nem sikerült rájönni, hogy miért vihették oda a koporsót. 

Most azonban az Origó arról ír, hogy kiderült, miért árválkodott magányosan az aluljáróban a nem túl hétköznapi tárgy. Egy szemtanú ugyanis fotót készített arról, amint négy fura szerzet cipeli a koporsókat, így az is kiderült, hogy mi szükség volt Budapest kellős közepén minderre. 

A helyzet ugyanis az, hogy április végén, a Hungexpón tartották meg a MondoCon nevű rendezvényt, ahol anime, manga, valamint különböző játékok rajongói gyűlnek össze, és egymás társaságában múlatják az időt, sőt be is öltöznek kedvenc karakterüknek. A cosplay-esek olykor egészen bizarr öltözékekben vonulnak át a városon, ez történt ezúttal is. 

Az egyik anime sorozat, a Gungrave egyik karakterének a jelmezéhez ugyanis egy koporsó is tartozik, amelyet eredetileg ugyan nem négyen visznek, hanem egy szereplő, de ez a látvány már végképp rendkívül szürreális lett volna a Nyugati aluljáróban, ha egyetlen ember elbír egy koporsót – jegyezte meg a Promotions

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.