Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Újpestig is elérhet a városházi számlagyár

A kerület baloldali alpolgármesterénél házkutatást is tartottak.

2024. 05. 22. 20:10
Budapest, 2019. május 29.
Karácsony Gergely (Együtt-Párbeszéd) zuglói polgármester, három ellenzéki párt (MSZP-Párbeszéd-DK) által támogatott fõpolgármester-jelölt (k) és Trippon Norbert, az MSZP képviselõje (j2) elhagyja a Városháza dísztermét, ahonnan az ellenzék kivonult a Fõvárosi Közgyûlés ülésén 2019. május 29-én.
MTI/Bruzák Noémi
Karácsony Gergely és Trippon Norbert Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Úgy tűnik, a városházi számlagyár Újpesten is működik – hívta fel a figyelmet a Fidesz. A párt szerint, amióta Gyurcsány Ferenc embere, a kétszeresen jogerősen elítélt Varju László képviseli a IV. kerületet, azóta a DK újpesti jelöltje, Trippon Norbert és a baloldali városvezetés botránytól botrányig, korrupciós ügytől korrupciós ügyig bukdácsol.

A Magyar Nemzet beszámolt már róla, hogy Déri Tibor polgármester és helyettese, Trippon Norbert több botrányos ügybe is belekeveredett. Miközben a kerületbe egyre több pénz jut, a baloldali vezetés nem hajt végre érdemi fejlesztéseket, ők azonban gazdagodnak. Trippon Norbert ebben a ciklusban egy luxusházat is vásárolt, ami miatt a NAV házkutatást tartott nála. A szövevényes ügyben felbukkant egy milliárdos számlagyár elleni eljárásban érintett cég is, amely a gyanú szerint Tripponéknak is jelentős összegű fiktív számlákat állíthatott ki.

A több éve tartó nyomozás részeként a NAV nyomozói a házkutatást alatt iratokat foglaltak le Trippon Norbert felújított házában.

A vádak súlyosak, de Gyurcsány Ferenc újpesti embere ahelyett, hogy elmondaná, mi köze egy fiktív számlákat bűnszervezetben előállító társasághoz, inkább menekül, hazudozik és vádaskodik

– mutatott rá a Fidesz. Hozzátették: „Ez Gyurcsány, ez a baloldal!”

Borítókép: Karácsony Gergely és Trippon Norbert (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.