Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

High-tech tantermet adott át Várkonyi Andrea

A Gregor iskola csatlakozott első szegedi intézményként a High-tech suli programhoz. A negyvenmillió forint értékű támogatáshoz, amelyet pályázaton nyertek meg, a digitális tanterem kialakítása és felszerelése mellett tartozik pedagógusképzés és ösztöndíj is.

Forrás: Délmagyar2024. 06. 21. 11:38
Borítókép: Várkonyi Andrea adta át a Gregor iskolában a High Tech Suli tantermet (Fotó: Karnok Csaba)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mostanra megközelíti a másfél milliárd forintot az az összeg, amelyet a Mészáros csoport az iskolák digitalizációs fejlesztésére fordított – írja a Délmagyar, majd hozzátették, ebben már benne van az a hat intézmény is, amely a mostani pályázati körben nyerte meg a lehetőséget, hogy egy okostanteremmel bővüljön. Első szegediként a Gregor József Általános Iskola került be a programba, ahol csütörtökön adta át a High-tech suli tantermet Várkonyi Andrea, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

Plesovszkiné Ujfaluczki Judit tankerületi igazgató azt mondta, hálásak az ilyen civil kezdeményezésekért, amikor tárgyi eszközadományokhoz szakmai innováció is párosul.

A több mint negyvenmillió forint értékű tanteremnek köszönhetően bővülnek majd a gyerekek ismeretei, ami fontos, hiszen a jövő tudományát ők teremtik meg

 – fogalmazott. 

A programról Várkonyi Andrea elmondta, annak ötlete a Covid idején született meg, de nem akartak csupán egy újabb laptopot vagy tabletet osztó pályázatot létrehozni. 

Egy komplett tantermet alakítunk ki és rendezünk be, a pedagógusoknak pedig ösztöndíjat és képzést biztosítunk, amely egy olyan módszertani támogatást jelent, amellyel nemcsak informatika-, hanem egyéb tantárgyi órákon is tudják használni a tantermet. A támogatás ráadásul nem ér véget az átadással: folyamatosan cseréljük, modernizáljuk vagy szükség esetén javítjuk az eszközöket. Mindezek mellett már konferenciát is szervezünk a programban részt vevő, immár 40-es létszámra bővült iskolák számára és arra is lehetőséget teremtünk, hogy ezekbe a tantermekbe rászoruló, más iskolákba járó diákok is eljussanak

 – részletezte.

A nyertes pályázatnak köszönhetően a Gregor iskola egy interaktív panellel, lézervágóval, 3D nyomtatóval, robotokkal, szoftverekkel és laptopokkal felszerelt tantermet kapott, amelyben a diákoknak legalább heti 15 órát kell majd eltölteniük. Pocsai Blanka intézményvezető elmondta, az óraszám a tervek szerint ennek a duplája lesz, hiszen már az elmúlt néhány napban látszott, mennyire szeretik a diákok.

Borítókép: Várkonyi Andrea adta át a Gregor iskolában a High-tech suli tantermet (Fotó: Karnok Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.