Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Új szemlélettel fogja irányítani Egert a megválasztott polgármester + videó

Vágner Ákos, a kormánypártok polgármesterjelöltje kilenc százalékkal verte meg a baloldali összefogás eddigi polgármesterét, az ex-jobbikos Mirkóczki Ádámot a hevesi megyeszékhelyen.

2024. 07. 02. 9:25
Forrás: Képernyőkép
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A civil szférából érkezett a Fidesz–KDNP leendő egri polgármestere, Vágner Ákos. A város következő vezetője azt mondja, szerinte az egriek azért váltották le a jelenlegi városvezetést, mert sikerült megújulnia a Fidesz–KDNP-nek, és hozzá hasonlóan olyan jelölteket tudott állítani, akik a civil szférában már bizonyítottak. Ez biztosította, hogy olyan politikai üzenetet tudtak nyújtani a választóknak, amit megértettek és támogatni tudtak. Az országos hírekbe Eger eddig az önkormányzati botrányokkal, a polgármester és a képviselő-testület közötti éles kirohanásokkal került be. Vágner Ákos szerint ez annak is a következménye, hogy Mirkóczki Ádám eddigi polgármesternek nem volt többsége a testületben, de ennél is nagyobb baj, hogy egyéni érdekek mentén zajlott a politizálás Egerben. Vágner Ákos kijelentette, ezen változtatni fognak. Első lépésként megszabadítják az önkormányzatot és az önkormányzat cégeit az egyéni érdekektől. 

A leendő polgármester hozzátette, az előző városvezetéssel nagyon sok fejlesztési forrást is elveszített Eger, ezeket a forrásokat visszahozzák, másrészt annyira nem működött már a város, hogy ezt az ott lakók saját bőrünkön is érzeték már, ugyanis jelentősen romlott az életminőség. Nincsenek rendben a közterek és közösségi terek, ecsetelte Vágner Ákos. Ezeken első lépésként azonnal változtatnak, emelte ki a civil szférából jött és politikussá lépett agrárszakember. Megjegyezte, hogy Eger emellett egy turisztikai város és az is fog maradni.

Egyik legfontosabb célkitűzésük, hogy turistákkal töltsék meg a várost, hiszen ez az egyik legfontosabb bevételi forrása a hevesi megyeszékhelynek. Ezzel a szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásokat kívánják kedvező helyzetbe hozni, vetítette előre. A győztes polgármester arról is beszélt, hogy nagy támaszként számít a képviselő-testületre, hiszen a 15 fős közgyűlésben kétharmados, tízfőnyi többségben lesznek a kormánypártok. Ezzel a jó csapattal csinálták végig a kampányt és ez a csapat fogja a következő öt évben is a város érdekeit szem előtt tartva irányítani Egert – tette hozzá Vágner Ákos. Végül kiemelte, hogy menedzserszemlélettel fogja irányítani a várost, a nagypolitikai csatározások és az Egert eddig jellemző botrányok el fogják kerülni az önkormányzati munkát.

Borítókép: Vágner Ákos, a kormánypártok polgármesterjelöltje kilenc százalékkal verte meg a baloldali összefogás eddigi polgármesterét, az ex-jobbikos Mirkóczki Ádámot (Fotó: Képernyőkép)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.