A viharok nehezítik a közlekedést, lezárások kezdődnek az M0-snál

Forgalmi és közlekedési információk szombaton délután.

2024. 09. 14. 14:50
Autók az esőben a nyíregyházi Korányi Frigyes utcában 2020. június 17-én.

Készítette: Balázs Attila
Tulajdonos: MTI/MTVA
Fotó: MTI/Balázs Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előrejelzések szerint elsősorban az ország dunántúli területein nagy mennyiségű csapadék várható szombaton és vasárnap is, amelyet helyenként viharos, akár óránként 100 kilométer feletti széllökések is kísérhetnek. A Duna vízgyűjtő területein lehulló csapadék miatt árvízi készültség is érvényben van a folyó magyarországi szakaszán. Kérik a közlekedőket, hogy a viharos szél és csapadékos időjárási körülmények között fokozott óvatossággal, a szokásosnál is nagyobb körültekintéssel vezessenek – figyelmeztet az Útinform.

Az M1-es autópályán, Mosonmagyaróvár térségében a Budapest felé vezető oldalon összeütközött egy személygépjármű és egy teherautó. A Moson pihenő felhajtó ágát foglalják el a sérült járművek.

Szintén az M1-esen a Budapest felé vezető oldalon, a Nagyszentjános–Bőny csomópont előtt baleset történt. A 101-es kilométernél forgalomkorlátozásra kell számítani. A torlódás hat-hét kilométeres.

Pécs belterületén, a 6-os főút és a Jókai utca kereszteződésében két személygépjármű karambolozott. A helyszínen forgalomkorlátozásra kell számítani.

A 8-as főúton Devecser és Somlóvásárhely között két személygépjármű egy vaddisznót gázolt. A 94-es kilométernél a forgalom félpályás útlezárás mellett, váltakozó irányban halad.

Ugyancsak a 8-as főúton, Ajka térségében két személygépjármű összeütközött. A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint

az egyik személyautó sofőrje a helyszínen életét vesztette, a másik járműben hárman megsérültek.

A 80-as kilométernél a forgalmat megállították. Kerülni Ajka–Úrkút–Szentgál települések felé lehet.

A 61-es főúton Kapospula után két személygépjármű ütközött össze. A 96-os kilométernél félpályás lezárás mellett helyszínelnek a rendőrök.

Az M1–M0 csomópontban hídfelújítási és aszfaltozási munkálatok miatt jelentős, csomóponti zárásokkal járó korlátozásokra kell számítani szombattól október végéig:

  • Az M0-s felől jövők az M1-es autópályára és az 1-es főútra is át tudnak hajtani, a szembejövő forgalmat viszont megtiltották. Ez azt jelenti, hogy az 1-es főútról nem lehet felhajtani az M0-sra sem Biatorbágy, sem Budapest felől. Aki tehát az M1-es autópályára tart Hegyeshalom irányába, autózzon tovább az 1-es főúton, és a Sasfészek-tó pihenőhelyen keresztül hajtson fel az autópályára.
  • Aki az 1-es főúton érkezik Győr felől és az M0-s felé szeretne továbbmenni, már korábban a biatorbágyi csomópontban hajtson fel az M1-es autópályára, és onnan közelítse meg az M0-st.
  • Ugyanerre terelik az 1-es főúton Budapest felől jövőket is. A biatorbágyi csomópontig kell elmenniük, és ott visszafordulva érhető el az autópálya főváros felé vezető oldala, majd az M0-s autóút.
  • Az M1-es autópályán a főváros felől érkezők az M0-s autóutat szintén a biatorbágyi felhajtón át érhetik el. Ez azt jelenti, hogy az M1-es autópályáról a 15-ös kilométernél lévő Tópark csomópontban ki kell hajtani az 1-es főútra, onnan pedig Biatorbágynál tudnak felhajtani a pályára, majd az M0-sra.
  • Az M1-es autópályán a Győr felől érkezők nem tudnak lehajtani az 1-es számú főútra az M0-s csomópontban. Számukra a lehajtás a Sasfészek-tó pihenőnél vagy Törökbálintnál lehetséges.

Az M1-es autópályán a Tatabánya Centrum csomópontban felújítási munkák kezdődtek. Lezárták a csomópontot, így jelenleg egyik irányból sem le-, sem felhajtani nem lehet az autópályára. Helyette az 56-os kilométernél lévő Tatabánya-Óváros csomópont használható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balázs Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.