Árvíz: most is nagy összefogásra van szükség

Dömötör Csaba hangsúlyozta, aki segíteni szeretne, előtte mindenképp tájékozódjon.

2024. 09. 15. 19:54
2024.09.15. Árvízkészültség Gönyű homokzsák pakolás Fotó: Csapó Balázs Kisalföld
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok éve nem látott árhullám jön a Dunán – mondta a Magyarország Kormánya közösségi oldal videójában Dömötör Csaba parlamenti államtitkár.

Dömötör Csaba elmondta, a vízszint a következő napokban a rekordszinteket is megközelítheti. A folyó teljes szakaszán megkezdődött a védekező munka, már most is sok száz vízügyi és katasztrófavédelmi szakember dolgozik a gátaknál.

– Félezer szakembert átvezényeltek az ország más részeiből, és munkájukat már most is sok helyen önkéntesek segítik. Erre várhatóan a következő napokban is nagy szükség lesz. Az összefogás erősítésére a kormány internetes tájékoztató felületei árvízvédelmi üzemmódba kapcsolnak, itt rendszeresen teszünk majd közzé fontos információkat és tudnivalókat – világított rá az államtitkár.

Aki szeretne részt venni a munkálatokban, mindenképpen arra kérjük, hogy előtte tájékozódjon vagy a hivatalos oldalakról, vagy a helyi szakembereknél, mert a szervezetlenség további problémákat okozhat

– hívta fel rá a figyelmet Dömötör Csaba.

Borítókép: Árvízkészültség Gönyűn (Fotó: Kisalföld/Csapó Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.