Idén is kimarad az ősz? Durva lehűlés és jelentős csapadék jön! + videó

Újabb hidegfront érkezik kiadós esővel és széllel.

2024. 09. 11. 6:36
ősz, eső, gyerek
Illusztráció Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többnyire napos idő valószínű gomolyfelhőkkel szerdán, a HungaroMet tájékoztatása szerint lassanként a keleti harmadban is felszakadozik majd a felhőzet, de északkeleten továbbra is maradnak tartósan borult tájak, ott délutánra szűnik meg teljesen a csapadék. Az előrejelzés szerint azért az Északi-középhegységben lehet néhány futó zápor is, míg az északnyugati szél főleg az Észak-Dunántúlon élénkül meg. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul, de a tartósan felhős tájakon ennél néhány fokkal hűvösebb marad az idő. 

Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Szerda délután igazi kora őszi lesz az időjárás, amit érdemes lesz még kiélvezni Forrás: HungaroMet

Úton egy újabb hidegfront, negatív rekordot döntünk

A meteorológusok közlése szerint markáns hőmérséklet-visszaesésre számíthatunk a csütörtöktől: a hazánk nyugati tájai fölé érkező hidegfront hullámot vet, a déli ágán viszont egy mediterrán ciklon keveri majd a lapokat, amely tartósan meghatározza majd a Kárpát-medence időjárását. 

A front miatt előbb nyugaton, péntektől pedig – a napokig felettünk keringő mediterrán ciklon hatására – már máshol is számíthatunk több hullámban csapadékra. Jelen kilátások alapján nagy területen megnyílik az esély jelentős mennyiségű esőre, ám ennek területi lefedettsége és időbeli lefolyása még bizonytalan.

A hűvösebb levegő beáramlása, illetve a tartósan borult, csapadékos idő hatására egyre nagyobb területen alakul a hőmérséklet 10–15 fok között. Az ilyenkor szokásosnál közel 10 fokkal lesz hidegebb az idő.

Nemcsak hideg lesz, de a szél is megerősödik, főként az Észak-Dunántúlon és a főváros környékén olykor viharossá is fokozódik.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.