Szeptember végére megérkezik az ősz

Kisebb lehűlésre számíthatunk.

2024. 09. 23. 6:34
Illusztráció Forrás: Facebook/Hungaromet
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn még marad a napos, száraz idő, kedden azonban már egyre több felé várható csapadék – derül ki a Hungaromet előrejelzéséből. Eszerint a hét első napján túlnyomóan napos, száraz időre számíthatunk kevés fátyolfelhővel. A délies szél az Észak-Dunántúlon olykor megélénkül. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul. Késő estére 12 és 20 fok közé hűl le a levegő. 

Éjszaka Nyugat felől lassanként megnövekszik, a Dunántúlon hajnalra meg is vastagszik a fátyolfelhőzet, csapadék azonban reggelig nem valószínű. A légmozgás általában mérsékelt marad, de a Kisalföldön élénk széllökések előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 14 fok között várható. 

Kedden már változó vastagságú felhőzóna vonul nyugatról kelet felé. Emellett hazánk nagy részén több-kevesebb napsütés is várható, de több helyen – eleinte a Dunántúlon, a nap második felében a Dunától keletre is – előfordul eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. 

A déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül, zivatar térségében erős lökések is várhatók. 

Délután általában 22, 27 fokot mérhetünk, de a nyugati csapadékos tájakon hűvösebb lehet. 

Az előrejelzés szerint a hétvégére a változó vastagságú felhőzóna délkelet, kelet felé húzódik, az ország nagy részén több-kevesebb napsütés is valószínű, de szórványosan előfordul eső, zápor. Többfelé megerősödhet a nyugati, északnyugati szél. A minimum 8–17, a maximum-hőmérséklet 15–23 fok között alakul.

Vasárnap változóan, délkeleten, keleten nagyobbrészt erősen felhős idő valószínű, inkább csak ott fordulhat elő néhol csapadék. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi szél. 

Hajnalban jobbára 5–14, délután 15–20 fok várható

 – közölték a meteorológusok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.