Dömötör Csaba: Magyar Péter a magyar gazdák érdekei ellen lépett fel Brüsszelben + videó

Hamar megkérik a Brüsszelből jelölt politikus árát – mondta a fideszes uniós parlamenti képviselő.

Forrás: Dömötör Csaba Facebook-oldala2024. 10. 16. 17:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Péter lebontaná a jelenlegi uniós agrártámogatási rendszert – jelentette ki Dömötör Csaba, a Fidesz európai parlamenti képviselője a közösségi oldalára feltöltött videóban. Mint arra a kormánypárti politikus felhívta a figyelmet, 

a Tisza Párt elnöke egy nyilvános bejegyzésében úgy érvelt: sokkal inkább az organikus gazdálkodást kellene támogatni az extenzív gabonatermelés helyett. Nem mellett, hanem helyett 

– emelte ki.

Ez az érvelés kísértetiesen egybecseng az Európai Bizottság elnökének terveivel. Ursulay von der Leyen megbízásából készült egy stratégiai dokumentum, amelyben felvázolják hogy miként kellene átalakítani a közös uniós agrárpolitikát. Az egyik legfontosabb javaslat szerint kivezetnék a területalapú agrártámogatásokat – mutatott rá Dömötör Csaba.

Ismertette, ennek a dokumentumnak a vitája most kezdődött az Európai Parlamentben. – Csak hogy lássuk, milyen nagyságrendekről beszélünk, évente Magyarországra területalapú támogatásként legalább 550 milliárd forintnyi támogatás érkezik. Ezeket a kérelmeket 160 ezer magyar gazda nyújtja be, jellemzően családi gazdaságként. Az is fontos körülmény, hogy a kisebb birtokok arányaiban sokkal nagyobb támogatást kapnak – mutatott rá.

A napokban kezdődött meg az előlegek kifizetése, a magyar gazdák minden évben számolnak ezzel a bevétellel. Ezt a rendszert bontaná le Magyar Péter éppen úgy, ahogy az új külföldi barátai azt elvárják. Ilyen az, amikor Brüsszelből jelölnek egy politikust, ezek szerint ilyen hamar megkérik az árát – értékelt a Fidesz uniós parlamenti képviselője.

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: MTI/Purger Tamás)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.