A miniszterelnök kijelentette, hogy megújítják a magyar vízügyi rendszert

Orbán Viktor szerint ezermilliárd forintba kerül a rendszer megújítása, és ez az összeg rendelkezésre áll majd.

Magyar Nemzet
2020. 10. 19. 17:51
ORBÁN Viktor; SEMJÉN Zsolt
A parlamenti szócsatában a kormányfő Balliknak nevezte a baloldallal összefogó Jobbikot Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keresztes László Lóránt az LMP nevében a vízszolgáltatásokról kérdezte a miniszterelnököt. Egyre több a csőtörés, és egyre több helyen van gond a vízminőséggel is – panaszolta föl a politikus. Azt kérdezte a miniszterelnöktől: mikor ülnek le végre a kormány képviselői a szakmai szervezetekkel tárgyalni, és miként tervezik a szükséges ezermilliárdos forrást bevonni az ágazatba?

Válaszában Orbán Viktor elmondta: az országnak van egy tízéves fejlesztési terve, amelyben a vízügyi rendszer modernizációja a legfontosabb kérdések között szerepel, és ezt végre is fogják hajtani.

Keresztes László Lóránt viszonválaszában arról beszélt, hogy veszélyben van a vízügyi ágazat, és ismét megkérdezte: konkrétan mikorra készül el a modernizációs stratégia, és mennyi forrást fordítanak majd a problémára?

Orbán Viktor úgy reagált, folyamatosan egyeztetnek az önkormányzatokkal és biztosítják a forrásokat, ezért ma Magyarország minden településén a biztonságos vízellátás adva van. A miniszterelnök azt elismerte, hogy vannak olyan elaggott rendszerek, amelyek ma még működőképesek, de a jövőben a modernizációjukra lesz szükség. A kormányfő elmondta: ezermilliárd forintot meghaladó pénzbe fog kerülni a teljes rendszer megújítása, és ez a nagy összeg rendelkezésre áll.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.