Áder János az Alkotmánybírósághoz fordult a lakástörvény miatt

A köztársasági elnök az alaptörvénnyel való összhangjának vizsgálatára küldte a lakások és helyiségek bérletére vonatkozó törvénymódosítást.

Forrás: MTI2021. 06. 25. 12:49
ÁDER János
Budapest, 2021. prilis 29. der Jnos kztrsasgi elnk rszt vesz a Magyar t- s Vastgyi Trsasg online innovcis frumn a Sndor-palotban 2021. prilis 19-n. MTI/Bruzk Nomi Fotó: Bruzák Noémi Forrás: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Áder János az alaptörvénnyel való összhangjának vizsgálatára megküldte az Alkotmánybíróságnak a lakások és helyiségek bérletére vonatkozó törvénymódosítást, amelyet június 15-én fogadott el az Országgyűlés fideszes egyéni képviselői indítványra

– olvasható a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) honlapján megjelent közleményben.

A KEH honlapján megjelent tájékoztató szerint az államfő az Alkotmánybíróságnak címzett indítványában kiemelte: a világörökségi területen és a védőövezetében lévő állami és önkormányzati tulajdonú, a kulturális örökség részét képező műemléki ingatlanok teljes körének vételi joggal történő megterhelése, és ezáltal feltétel nélküli magántulajdonba adása a világörökségi és a műemléki speciális védelmi igényre tekintettel, valamit a visszalépés tilalmából következő biztosítékok és garanciák, továbbá az egyedi mérlegelés hiánya miatt nem felel meg az alaptörvény egyes rendelkezéseinek, ezért alaptörvény-ellenes.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.