„Sokan nem értik, miként jöhetnek be százezrek csak úgy az országba”

Georg Maassen: Amit Németországban az elmúlt öt évben, a nyitás óta láttam, az egyértelműen a demokrácia destabilizációja, a társadalom megosztása.

Magyar Nemzet
Forrás: Kossuth Rádió2020. 12. 20. 10:50
null
A fotó illusztráció Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is nagyon komoly veszélyt jelent az EU migrációs politikája. Bár az Iszlám Állam gyakorlatilag megszűnt, így nem várható, hogy például Szíriából terrorkommandókat küldenek, de a muszlim fiatalok Európa nagyvárosaiban radikalizálódtak. Olyannyira, hogy egy apró szikra is elég ahhoz, hogy súlyos bűncselekményeket kövessenek el – mondta Georg Maassen a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában arról, hogy Párizsban a közelmúltban a nyílt utcán fejeztek le egy tanárt. A német alkotmányvédelmi hivatal volt vezetője kifejtette:

Nyugat-Európában százezrével élnek fiatal muszlim férfiak, akik az egész napot az övéik között töltik, a mecsetekben vagy az internetről radikalizálódnak, így egy Mohamed-karikatúra is elég ahhoz, hogy terrortámadásokat hajtsanak végre.

– Ezek a cselekmények ráadásul más városokban is követőkre találnak, mint azt Nizzában, Párizsban vagy Lyonban is láttuk – mondta a szakértő.

Egy apró szikra is elég ahhoz, hogy terrorcselekményeket kövessenek el
Fotó: MTI/AP/Thibault Camus

Georg Maassen kitért arra, hogy Németországban mindeközben a politikai korrektség a trend, ami pedig a demokráciára nézve jelent komoly veszélyt.

– A politikai korrektség nem más, mint cenzúra, döntés arról, hogy mit nem szabad mondani vagy gondolni és mit igen. A demokráciának viszont lételeme, hogy különböző vélemények, pozíciók, érdekek ütköznek és vitáznak egymással – hangsúlyozta Maassen.

Szerinte a genderkifejezések miatt mára az anyaság és a család témaköre is tabuvá vált, így sok nő érzi azt, hogy szégyenkeznie kell, ha nem dolgozik, hanem feleségként és anyaként él. – De ilyen tabuvá vált a bevándorlás és a klímapolitika témaköre is, amelyekkel kapcsolatban az emberek megtanulták, hogy óvatosan beszéljenek a nyilvánosság előtt, például a munkahelyi ebédlőben.

– Az emberek ma attól félnek, hogy a véleményükért megbélyegzik, kiközösítik vagy szélsőjobboldalinak nevezik őket, ha például kritikusan beszélnek a külföldiekről. A volt NDK-sok mondogatják, hogy ők már megélték egyszer, hogy csak a fociról, a hétvégi időjárásról szabad beszélni a munkahelyen – fogalmazott.

Arról, hogy az Európai Bizottság harmincnégymillió migránst telepítene Európába, akiknek egyúttal lakást és szavazati jogot is adnának, a német alkotmányvédelmi hivatal volt vezetője azt mondta: nem hiszi, hogy az érkezők választókká válnának és elmennének szavazni, a demokrácia destabilizációjához viszont nagyban hozzájárulnak. – Amit Németországban az elmúlt öt évben, a nyitás óta láttam, az egyértelműen a demokrácia destabilizációja, a társadalom megosztása. Sokan nem értik, hogy egyáltalán miként jöhetnek be százezrek csak úgy az országba, mindeközben különböző politikusok és egyházak mégis érzékenyítik, ráhangolják a társadalmat arra, hogy szükség van a külföldiekre. Ez a társadalom széttagozódásához vezet – mondta Georg Maassen, aki szerint meg kellene kérdezni az illetékes politikusokat, hogy ezt vajon miért teszik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.