Tóth Erik: Az ellenzéki térfél többi politikusa béna kacsa

A Hír TV Magyarország élőben című műsorában Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője volt Földi-Kovács Andrea vendége. Szóba került a Nézőpont Intézet legfrissebb elemzése a közelgő önkormányzati választások szempontjából.

Forrás: Hír TV2019. 08. 07. 16:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Toronymagasan vezeti a pártok népszerűségi listáját a Fidesz-KDNP, a Nézőpont Intézet júliusi adatai szerint, ha most lennének a választások akkor a kormánypártokra 40 százalékkal többen szavaznának, mint a legtámogatottabb ellenzéki pártra. A kutatásból az is kiderül, hogy a DK, Momentum 11-11 százalékon áll, a Jobbik 9 míg az MSZP-Párbeszéd alig éri el a 7 százalékot, a női társelnök nélkül maradt LMP továbbra is 3 százalékon áll.

– Végzetes lehet az önkormányzati választási eredmény mondjuk a szocialista pártra nézve? – kérdezte Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

– Úgy gondolom, hogy igen. Nagyon komoly versenyhelyzet van, ezt azért érdemes látni, az ellenzéki pártok ilyen arányú lemaradást követően továbbra is azt az egy tortaszeletet próbálják felosztani maguk között, amiről már sokszor beszéltünk és az látható, hogy ebben az osztozkodásban a DK helyezkedik a legjobban. Egyrészt az európai parlamenti választás számukra virtuális győzelmét jól tudták kommunikálni, képesek voltak a többi ellenzéki párttal elhitetni, hogy ők a legpotensebb ellenzéki erő. Másrészt pedig látható az, hogy az ellenzéki térfél többi politikusa béna kacsa, nem tudnak igazából Gyurcsány Ferencék szintjére úgymond felnőni. Én úgy látom, hogy ez a gyurcsányi-stratégia, amely valóban próbálja a talajt kihúzni ezek alól az ellenzéki pártok alól az egyértelműen sikeres, bár kétségtelen, hogy egy fontos rivális, a Momentum Mozgalom felkerült erre a térképre és ezzel biztos vagyok, hogy Gyurcsányék nem számoltak amikor például az előválasztás második fordulójában önálló jelöltként elindították Kálmán Olgát – mondta Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.