Jobb lesz, mint az étteremben: így készíthetünk tökéletes rozé kacsamellet

Egy „átverős”, szuperdivatos fogás a rozé kacsamell, melyet percek alatt összedobhatunk, és amitől mégis mindenki elájul.

null

Vannak azok az ételek, melyeket általában csak étteremben eszünk, és emiatt úgy gondoljuk, elkészítésük biztosan rettentő bonyolult, pedig valójában pofonegyszerű. Az egyik ilyen „átverős”, szuperdivatos fogás a rozé kacsamell, melyet percek alatt összedobhatunk, és amitől mégis mindenki elájul, akinek felszolgáljuk! Remek dísze bármely ünnepi menüsornak. Tálald rizottóval, krumplival, zöldségekkel és hozz hozzá össze egy villámgyors tepsis mártást is – olvasható a mindmegette.hu-n.

Rosé kacsamell a Chateau Visz kastélyszálló éttermében
Fotó: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Kacsamellből létezik pecsenye és hízott.

A pecsenye kacsamell kisebb, vékonyabb hájréteggel, ezt elég csak átpirítani a serpenyőben. A hízott kacsamell akár 1.5-2 cm hájréteggel is rendelkezik. Ez utóbbit pirítás után pár percre sütőbe is tehetjük, de ne izguljunk, így is „rozé” marad majd a közepe! Pecsenye mellből 1 darabbal kalkuláljunk fejenként, a hízott darabja 2-3 embernek is elég, mérettől függően.

Ha hízottat vásárolunk, akkor 4 fő részére így néz ki a recept:

HOZZÁVALÓK:

  • 2 db közepes, hízott kacsamell
  • 1 dl csirkealaplé
  • 1,5 dl vörösbor
  • 5 dkg vaj
  • 1 mk liszt
  • bors
  • Elkészítése:

  • Irdaljuk a kacsa zsíros részét a húsáig keresztbe és hosszába úgy, hogy szabályos, 1 cm-enként ismétlődő rombusz mintázatot kapjunk. Ügyeljünk arra, hogy a bevágások ne érjék el a húsos részt!
  • Forrósítsunk fel egy vastag fenekű, ha lehet nem teflonozott serpenyőt és tegyük bele a melleket, zsíros részükkel lefelé. Sózzuk és borsozzuk a nem zsíros oldalt.
  • Ahogy sül ki a zsírja, időnként vegyük ki a melleket és öntsük ki a serpenyőből zsiradékot, majd süssük a melleket tovább. Ismételjük a folyamatot addig, míg a zsír teljesen kisül, és a bőr egyenletesen aranyszínű, de még nem kezd el feketedni.
  • Ekkor fordítsunk meg a melleket és süssük aranybarnára a húsos részt is. Sózzuk, borsozzuk a már megsült, bőrös részt is.
  • Pirítsuk az összes további fennmaradó oldalt is egyenletes aranyszínűre, majd vegyük ki a melleket és tegyük 150 fokosra előmelegített sütőbe 6-8 percre.
  • Takarjuk le fóliával és pihentessük 10 percig.
  • Öntsük ki a serpenyőből a maradék zsírt a leragadt pecsenyepörkökre pedig öntsük rá a bort és forraljuk gyorsan be. (Ennél a pontnál tehetünk hozzá kevés kakukkfüvet is.)
  • Öntsük hozzá az alaplevet is és forraljuk tovább.
  • A vajat gyúrjuk össze a liszttel és adjuk a mártáshoz a fólia alatt pihenő mellekből kieresztett lével egyetemben.
  • Sűrítsük a mártást 1-2 perc alatt be és gyorsan húzzuk le a tűzről.
  • Vágjuk a kacsamelleket 5 mm vastag szeletekre, locsoljuk meg kevés mártással és azonnal tálaljuk.
  • Az eredeti cikket és még több receptet IDE KATTINTVA talál.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.