Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 25., kedd, Géza napja

Címke: béremelkedés

19 cikk 1/2 oldal

Meglepetés a béremelkedés

Az év végi jutalmaknak köszönhetően a várakozásokat meghaladó mértékben nőtt a bruttó átlagkereset tavaly novemberben, 13,9 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban – közölte a KSH.

A vártnál jobban nőttek tavaly a bérek

Ismét felülmúlta a várakozásokat a keresetek emelkedése: a bruttó átlagbér 11,6 százalékkal nőtt tavaly októberben az egy évvel korábbihoz képest, értékében pedig 8,5 százalékkal.

Fidesz: Stabil költségvetéssel sikerült fejlődést elérni

A 2018-as zárszámadás elfogadására hívta fel a képviselőket Szűcs Lajos, a Fidesz vezérszónoka, hangsúlyozva: a tavalyi költségvetésnek köszönhetően több embernek lett munkája, a bérek érezhetően nőttek.

A béremelkedés fenntartható

Szeptember 30-án ismét eljött a nap, amikor a Központi Statisztikai Hivatal publikálta az aktuális bérstatisztikákat. Sok téves információ kering vele kapcsolatban a közbeszédben.

A béremelkedés kockázatait elemezte az ÁSZ

A 2016-ban megindult bérfelzárkózás jótékony hatással volt a gazdasági növekedésre, azonban a munka termelékenységének növekedési ütemét tartósan meghaladó béremelkedés kockázatokkal jár, ami alkalmazkodási kényszert teremt mind a versenyszféra, mind a közszféra számára a munkatermelékenység növelése és a hatékonyság javítása érdekében – állapította meg az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ) a gazdasági növekedés tényezőiről készített legfrissebb elemzése.

Ismét két számjegyű a béremelkedés

11,2 százalékos béremelkedést mért a KSH az év első öt hónapjában az előző év azonos időszakához képest. A bruttó átlagfizetés 364 ezer, míg a nettó 242,3 ezer forintra nőtt májusban.
19 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …