Új stratégiával hódítaná vissza a mobilpiacot a kínai mobilgyártó

A függetlenedett Honornak minden esélye megvan rá, hogy a Huawei egykori sikereit elérje, és láthatóan ezért igyekszik is mindent megtenni.

Forrás: ORIGO.HU2021. 02. 02. 9:14
null
HONOR Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A függetlenedett kínai Honornak minden esélye megvan rá, hogy a Huawei egykori sikereit elérje, és láthatóan ezért igyekszik is mindent megtenni. Az eredetileg a Huawei fiatalosabb almárkájaként létrejött Honor az utóbbi hónapokban került egy újonnan megalapított kínai konzorcium kezébe, miután az anyacég úgy döntött, hogy az anyagi nehézségek áthidalása matt eladja. Ez hatalmas lehetőség az így külön leányvállalatként tovább élő Honor számára, hiszen ezzel a döntéssel kikerülhetnek az Egyesült Államok által a Huaweire kiszabott korlátozások alól, és üzletelhetnek nyugati partnerekkel – legalábbis egyelőre – olvasható az Origo cikkében.

A KÍNAI HONOR MOBIL (A KÉP ILLUSZTRÁCIÓ)
Fotó: PIXABAY

A legfontosabb, hogy a Honor minden erejével azon dolgozik, hogy újra felvegye a kapcsolatot egykori partnereivel, hiszen így tudnak majd ismét versenyképes okostelefonnal előállni. A márka korábban a Huawei által kifejlesztett, rendkívül erős és modern központi processzorokat használta, azonban ezekre már nem lehet támaszkodni, és nemcsak azért, mert a két cég különvált, hanem azért sem, mert a Huawei a korlátozások miatt nem tudja gyártani az új processzorait a tajvani TSMC chipgyártónál.

Új megoldás után kellett tehát nézni, így a Honor olyan bevált partnerek felé fordult, mint a Qualcomm és a MediaTek, akik processzorokat és modemeket szállíthatnak a jövőben. Az együttműködésre remek bizonyíték, hogy az újonnan megjelent Honor V40 már a MediaTek egyik csúcsprocesszorát, a Dimensity 1000+ nevű chipet használja, amivel simán felveheti a versenyt a legnagyobb konkurensekkel.

De a Honor nem állt meg itt. A Reuters információi szerint a cég megállapodást kötött olyan régi-új partnerekkel, mint az Intel, az AMD, a Samsung, a Sony, vagy éppen a Micron. Nem nehéz látni, hogy miért: a Sony például a kamerákhoz szállít csúcsminőségű szenzorokat gyakorlatilag minden komolyabb okostelefonba, míg a Micron a világ egyik legnagyobb memóriagyártója.

Az Intel és az AMD azért fontos a képletben, mert a Honor nem szeretné befejezni a laptopok gyártását sem. Ebbe éppen csak bele tudtak vágni annak idején az embargó alatt, de a cég számítógépei hamar népszerűek lettek a jó kialakításuk és ahhoz képest kedvező áruk miatt.

Google még mindig nincs

Azonban talán ezeknél is nagyobb problémát jelent, hogy a Huaweit érintő korlátozások miatt a Honor sem tudott hozzáférni a Google saját szolgáltatási rendszeréhez az Androidon belül. Ez ugyebár azt jelentette, hogy a Honor telefonjain sem volt elérhető a Play Áruház, és nem futottak az onnan megszerezhető alkalmazások sem, ezzel pedig a nyugati piacokon hatalmas kihívás érte a gyártót.

Egyelőre csak kiszivárgott információk alapján tudunk arról írni, hogy a Honor igenis gőzerővel dolgozik azon, hogy újra együttműködésre léphessen a Google-lel, és a később érkező telefonjai már az Android teljes, megszokott szolgáltatáscsomagját kínálják.

A teljes cikk ide kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.