Közösségi médiás funkciót vezet be a legnépszerűbb videómegosztó portál

Könnyen említhetővé válnak a csatornák és a személyek – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: Origo.hu2022. 10. 12. 8:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb lépést tesz a közösségi médiás aspektusának erősítése érdekében a YouTube, megkezdi a kukacjeles említés bekapcsolását a videómegosztón. Ezt az elképzelést a Twitter vezette be a köztudatba, az írásos bejegyzések esetén a @felhasználónév begépelésével könnyen becímkézhetőek más felhasználók az írásos kommunikáció során, az említésükről értesítést kapnak az érintettek.

Először a csatornák kapnak kukacos felhasználónevet, később pedig a nézők is említhetővé válnak az írásos bejegyzésekben (Fotó: YouTube)

A YouTube hullámokban vezeti be az újdonságot, első körben a csatornák kapnak majd a címkézésre használható nevet, később pedig a csatorna nélküli nézőkhöz is eljut az újdonság. Az említési módszer a kommentekben, a közösségi bejegyzésekben, továbbá a videók leírásaiban is használható lesz, az automatikusan generált azonosítójukat megváltoztathatják majd a felhasználók.

Egyelőre nem világos, hogy a YouTube milyen lehetőségeket biztosít majd az említéses rendszerrel való esetleges visszaélések csökkentése érdekében, ám a cégnek még az alkotókat a hozzászólásokban megszemélyesíteni próbáló csalókkal sem sikerült mit kezdenie, így szenzációra jobb nem számítani ezen a téren.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)


 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.