Berobbanhat a mobilpiac

Az IDC piacelemző cég 2015 óta nem tapasztalt keresletre számít az okostelefonok piacán – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO.HU2021. 05. 31. 9:25
null
A kép illsuztráció Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az IDC elemzőinek előrejelzése meglehetősen optimista képet fest az okostelefon-piacról. A szakemberek jóslatai alapján idén ugyanis 1,38 milliárd okostelefon fogyhat, ami tavalyhoz képest 7,7 százalékos emelkedés lenne. Ezzel együtt pedig azt is jelentené, hogy a kereslet 2015 óta nem látott magasságokba emelkedne.

A kép illsuztráció
Fotó: PEXELS

A trend a számításaik szerint 2022-ben is folytatódik, bár akkor már csak 3,8 százalékos éves növekedés mellett. Az IDC szerint a keresletet az olcsóbb 5G-s mobilok érkezése generálja majd részben, emiatt pedig az 5G-s készülékek eladásai is jelentősen emelkedhetnek (persze az is igaz, hogy egyre kevesebb az olyan új készülék, amiben nincs 5G-támogatás).

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.