Már létezik vegán pizza is mű csirkehússal

A Domino's India piacra dobta a vegán pizzát, amelyet növényi eredetű „csirkehússal„ készítenek. Az étel már elérhető India legnagyobb városaiban, és egyre népszerűbb – írja az Origo.

Forrás: origo.hu2021. 01. 21. 19:58
null
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt években a növényi eredetű húsok minden eddiginél népszerűbbé váltak. Egyre több vállalat kísérletezik a vegán húsok elkészítésével, nem csoda hát, hogy számtalan formájával találkozhatunk a vegán mű húspogácsától kezdve a növényi eredetű darált húsig. Amerikában már tavaly megjelent a növényi kolbászos pizza, most azonban Indiában rukkoltak elő egy újdonsággal.

A 100%-ban vegán, mű csirkehússal készült pizza India legelső növényi alapú pizzája. A feltét: fekete olíva, paprika, valamint növényi eredetű fehérje, amely kinézetre és ízre is olyan, mint a darált csirkehús.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

Az ára jóval magasabb, mint a hagyományos pizzának, ám a legújabb kutatások szerint a helyiek hajlandóak prémium árat fizetni a növényi eredetű „húsokért„.

A készítői elmondták, hogy nagy örömmel dobták piacra India első növényi alapú pizzáját. Ez az innovatív termék lehetővé teszi a helyiek számára, hogy részesei legyenek a növényi alapú mű húsok hullámának, amely már az egész világon végigsöpört.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kilenc jó tanács a tökéletes házi pizza elkészítéséhez

1. Pizzatészta

A jó pizza alapja kívül ropogós, belül levegős, már beleharapni is élvezet. A klasszikus recepthez csupán liszt, élesztő, só és víz kell. Ügyelj a mennyiségi arányokra, alaposan dolgozd ki a tésztát, és tartsd be a kelesztési időket!

2. Liszt

Pizza készítéséhez az olaszok a dupla nullás (tipo 00 vagy doppio zero) lisztre esküsznek. Nagyobb élelmiszerboltokban hazai pizzalisztet (BF-00) is lehet vásárolni. Ha ilyet nem kapsz, vegyél BL-51 jelölésű sima búzalisztet. Ezektől a nagyon finomra őrölt és többször átszitált fehér lisztektől a tészta selymesebb és rugalmasabb, könnyen és jól nyújtható lesz, továbbá kevésbé ragad.

3. Élesztő

Az eredeti olasz pizzához hagyományosan sörélesztőt használnak, de a normál élesztő ugyanúgy megfelel. A szárított (instant) fajta akár felfuttatás nélkül is könnyen elvegyíthető a liszttel, a frisset azonban fel kell oldani langyos vízben. Meleg környezetben hatékonyabban kifejtik a hatásukat, de vigyázat: 45 fok felett az élesztőgombák elpusztulnak.

4. Adalékok

Az élesztőben lakozó gombákat a recepttől függően szorgosabb munkára ösztökélheted egy kanálka cukorral vagy mézzel. Egy öntetnyi olívaolaj vagy tej hozzáadásával selymesebbé teheted a tésztát.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.