Az elmúlt években a növényi eredetű húsok minden eddiginél népszerűbbé váltak. Egyre több vállalat kísérletezik a vegán húsok elkészítésével, nem csoda hát, hogy számtalan formájával találkozhatunk a vegán mű húspogácsától kezdve a növényi eredetű darált húsig. Amerikában már tavaly megjelent a növényi kolbászos pizza, most azonban Indiában rukkoltak elő egy újdonsággal.
A 100%-ban vegán, mű csirkehússal készült pizza India legelső növényi alapú pizzája. A feltét: fekete olíva, paprika, valamint növényi eredetű fehérje, amely kinézetre és ízre is olyan, mint a darált csirkehús.

Fotó: Pexels
Az ára jóval magasabb, mint a hagyományos pizzának, ám a legújabb kutatások szerint a helyiek hajlandóak prémium árat fizetni a növényi eredetű „húsokért„.
A készítői elmondták, hogy nagy örömmel dobták piacra India első növényi alapú pizzáját. Ez az innovatív termék lehetővé teszi a helyiek számára, hogy részesei legyenek a növényi alapú mű húsok hullámának, amely már az egész világon végigsöpört.
Az eredeti cikket ITT érheti el.
Kilenc jó tanács a tökéletes házi pizza elkészítéséhez
1. Pizzatészta
A jó pizza alapja kívül ropogós, belül levegős, már beleharapni is élvezet. A klasszikus recepthez csupán liszt, élesztő, só és víz kell. Ügyelj a mennyiségi arányokra, alaposan dolgozd ki a tésztát, és tartsd be a kelesztési időket!
2. Liszt
Pizza készítéséhez az olaszok a dupla nullás (tipo 00 vagy doppio zero) lisztre esküsznek. Nagyobb élelmiszerboltokban hazai pizzalisztet (BF-00) is lehet vásárolni. Ha ilyet nem kapsz, vegyél BL-51 jelölésű sima búzalisztet. Ezektől a nagyon finomra őrölt és többször átszitált fehér lisztektől a tészta selymesebb és rugalmasabb, könnyen és jól nyújtható lesz, továbbá kevésbé ragad.
3. Élesztő
Az eredeti olasz pizzához hagyományosan sörélesztőt használnak, de a normál élesztő ugyanúgy megfelel. A szárított (instant) fajta akár felfuttatás nélkül is könnyen elvegyíthető a liszttel, a frisset azonban fel kell oldani langyos vízben. Meleg környezetben hatékonyabban kifejtik a hatásukat, de vigyázat: 45 fok felett az élesztőgombák elpusztulnak.
4. Adalékok
Az élesztőben lakozó gombákat a recepttől függően szorgosabb munkára ösztökélheted egy kanálka cukorral vagy mézzel. Egy öntetnyi olívaolaj vagy tej hozzáadásával selymesebbé teheted a tésztát.