Ókori sporteszköz, amellyel kiválthatók a súlyzós és kettlebelledzések

Méltatlanul keveset használt és kevésbé népszerű. Pedig ma már nem feltétlenül a régi tesiórák kínlódásaiból kell kiindulnunk. Hogy miért jó választás a medicinlabda? A CsupaSport cikkéből kiderül.

Forrás: CSUPASPORT2022. 02. 24. 13:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már az ókorban is használták

Már az ókori görögök is használták a medicinlabda elődjének tekinthető, homokkal megtöltött, állatbőrből készült sporteszközt, amelyet állítólag Hippokratész is előszeretettel javasolt és alkalmazott a sérülések kezelésére. Márpedig ha valami több mint kétezer éven át fennmarad, és mások mellett a gladiátorok, a testnevelő tanárok, a katonák és a sportolók is gyakran edzettek (edzenek) vele, az bizonyára nem véletlen – és önmagában is nyomós érv a medicinlabda mellett – olvasható a CsupaSport cikkében.

Szinte mindenre alkalmas

Ahogyan már említettük, remekül használható a regenerációra, nem véletlenül kapta erre utalva a medicinlabda elnevezést. Ám emellett a fogyásban vagy az izomtömeg-növelésben és az erősítésben is nagy hasznát vehetjük, ráadásul, ellentétben a súlyzókkal, sokkal jobban javítható vele a robbanékonyság, és nyújtógyakorlatokhoz, bemelegítéshez is használhatjuk.

Mert labdázni remek időtöltés

Aki szeret sportolni, az vélhetően szeret labdázni. És lássuk be, hosszú távon egyébként is sokkal szórakoztatóbb egy labdát dobálni, elkapni (még ha nehéz is), mint a súlyokat emelgetni. Arról nem is beszélve, hogy a súlyzós edzéssel ellentétben a medicinlabdás gyakorlatok jelentős részét párban érdemes végezni, ami mégiscsak jobb, mint egyedül izzadni a súlyokkal.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.