Három gyakori mosási hiba, amit sokan elkövetnek

Ahhoz, hogy ruháink a lehető leghosszabb ideig megőrizzék minőségüket és színüket, megfeleően kell bánni velük – írja a Borsonline.hu.

Forrás: Borsonline.hu2022. 03. 15. 16:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

1. Cipzárok és kapcsok

Nagy veszélynek tesszük ki a ruháinkat, ha egy cipzáros darabot nyitott állapotban teszünk be a mosógépbe. Minden esetben összehúzva kell kimosni a cipzáros darabokat, az éles fogacskák ugyanis mosás közben komoly károkat okozhatnak a finomabb anyagú ruhadarabokban. Ugyanez érvényes a kapcsokra is: például a melltartókra vagy a kantáros nadrágokra.

A gombok ugyanakkor kivételt képeznek a példa alól: azokat nyitott állapotban kell a mosásba tenni, mivel a gombokat rögzítő és a körülöttük lévő varrás könnyen meggyengül, meglazul mosás közben.

2. Szódabikarbóna

Nagy hiba, ha nem alkalmazzuk mosás során a szódabikarbónát. A háztartás egyéb részein is rendkívül hasznos por ugyanis dezodorként működik a mosógépben, ráadásul a kellemetlen szagok semlegesítése mellett a makacs foltok eltávolításában és a gép tisztán tartásában is óriási segítséget nyújt. Arról nem is beszélve, hogy sok esetben kiváltja a költséges mosószeradalékokat – olvasható a Borsonline.hu cikkében.

3. Hőmérséklet

Minden ruhadarabon, sőt minden mosni kívánt anyagon megtalálható a címke, amit sokan figyelmen kívül hagynak.Az apró kezelési tájékoztató tartalmazza azt is, hogy egy-egy darabot milyen hőfokon moshatunk.Ha elveszett vagy olvashatatlan az útmutató, vegyük figyelembe, hogy a színes anyagokat általában alacsonyabb, míg a fehéreket magasabb hőmérsékleten kell mosni.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.