Így kezdjen el sportolni, ha túlsúlyos

Mozogni kellene, hogy lefogyjon, de attól tart, hogy lesérül, fájni fognak az ízületei vagy a lába a túlsúly miatt? Ne aggódjon, így is elkezdheti az edzést.

Forrás: Diéta és Fitnesz2022. 03. 01. 8:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ne akarjon egyszerre túl sokat!

Indítson napi 10 perc mozgással, például könnyű sétával. Ahogy egyre inkább az élete részévé válik a mozgás, nőhet az időtartam, akár napi egy órára is. Ragaszkodjon a fokozatossághoz, nehogy tényleg sérülés legyen a dologból.

Vigyázzon az ízületeire!

A heti edzései között legyen kifejezetten ízületkímélő is, például kerékpározás vagy úszás. Minél nagyobb a túlsúly, annál többet sportoljon ízületkímélően!

Nyújtson!

A nyújtás a láb- és sarokfájdalmak elkerülésének legjobb módja. Álljon a faltól karnyújtásnyi távolságban, tegye az egyik lábát a másik mögé, a sarkát tartsa a padlón, a térde legyen kinyújtva. Dőljön előre, a fal felé, mintha fekvőtámaszt csinálna. Érezze, ahogy nyúlik a vádlija.

Támassza alá!

Mielőtt sportolni kezd, menjen el az ortopéd szakorvoshoz, és írasson fel talpbetétet, amely megóvja a lábát a túlzott terheléstől. A sportcipő-vásárlásánál legyen nagyon körültekintő, a lehető legkényelmesebbre ruházzon be.

Az eredeti cikk IDE kattintva tekinthető meg.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.