Országszerte öt helyszínen várják a látogatókat a Libegők éjszakájára

A Mátrában két különböző helyszínen, valamint a Bükkben, a Budai-hegységben és a Bakonyban várja az érdeklődőket a Libegők éjszakája július 16-án.

Forrás: MTI2022. 07. 12. 16:54
null
Eplény, 2018. július 28. Utasok az Eplényi Libegõn 2018. július 28-án, az elsõ Libegõk Éjszakája nevû rendezvényen. Ezen a napon három hazai helyszínen, Budapesten, Eplényben és Sátoraljaújhelyen lehet a szokásos nyitvatartási idõn túl is libegõzni. A rendezvény célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a hazai hegyvidékek értékeire és a kirándulóközpontok fejlesztésére. MTI Fotó: Bodnár Boglárka Fotó: Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapesten a Zugligeti Libegőn este hét órától éjjel egy óráig lehet a főváros éjszakai panorámájában gyönyörködni – olvasható az esemény honlapján.

A rendezvény külön erre az alkalomra szóló, háromezer forintos retúrjeggyel látogatható, amely elővételben is megvásárolható a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeumban. 

A jegyek a Libegő szállítási kapacitásának mértékéig, korlátozott számban állnak rendelkezésre. Az elővételben el nem adott jegyek a rendezvény napján már csak a helyszínen lesznek elérhetők.

Mátraszentistvánban, a Síparkban 11 órától este fél kilencig lehet utazni a libegővel, és kerékpárszállításra is lehetőség nyílik. Vezetett túrán is részt vehetnek a látogatók Demecs Norbival, de street food ételekkel is készülnek a szervezők. A túrára a Demecs Norbi túrái oldalon lehet regisztrálni és bejelentkezni.

Eplényben, a Vibe Parkban reggel  kilenc órától éjfélig jár a felvonó és hosszabban lesznek nyitva a vendéglátó egységek is.

A Lillafüredi Libegőpark reggel tíz órától este tíz óráig tart nyitva. Emellett lesz a hegyállomásról induló segway naplementetúra, a Bükkről szóló fotókiállítás, a gyerekeket pedig faszénen sütött kürtőskalács, lufihajtogató bohóc és arcfestés is várja.

Sástó-Kőbányán az Oxygen Adrenalin Park a Libegők éjszakáján a szokásos nyitvatartás szerint, reggel kilenc órától este hétig tart nyitva, a libegő pedig meghosszabbítva, éjfélig üzemel. Elővételes jegyvásárlásra nincs lehetőség, a libegő alsó, illetve felső állomása mellett működő pénztár éjjel fél 12-ig tart nyitva.     

Sátoraljaújhelyen, a Zemplén Kalandparkban a libegő továbbra is átépítés alatt áll, a bobpálya aznap éjfélig üzemel – olvasható az esemény honlapján.

Borítókép: Utasok az Eplényi Libegőn 2018. július 28-án, az első Libegők éjszakája nevű rendezvényen (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.