Mire jó pontosan az útifűmaghéj? Most megtudhatja!

Ez az indiai aprócska gyógynövény hihetetlen erővel bír. Rosttartalmának köszönhetően tökéletesen megszűnteti az éhségérzetet, ráadásul valósággal átmossa a szervezetet. Ismerjük meg közelebbről!

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 04. 19. 9:44
A kép illusztráció. Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A modern étkezési szokások következtében szervezetünk könnyen elsavasodik. A nagy mennyiségű szénhidrát és zsír, a túl sok cukor és a rosthiányos étkezés megterheli a szervezetet. Így aztán rengeteg méreg rakódik le a bélfalon, súlyos esetben bélkövé alakul. Ezért nagyon fontos, hogy sok-sok rostot együnk minden egyes nap. A gyümölcs és zöldség fogyasztása mellett segítségünkre lehet az útifűmaghéj is, melynek több mint 80%-os a rosttartalma. Úgy működik, mint egy lágy kefe, mely gyors továbbhaladásra ösztönzi a táplálékot, miközben megtisztítja a bélfalat a salakanyagoktól – derül ki a diétaésfitnesz.hu cikkéből.

A kép illusztráció. Fotó: Pexels

HOGY HASZNÁLJUK AZ APRÓ MAGOT?

Legegyszerűbb alkalmazása, ha a készételhez keverjük. Főzelékek főzésekor használhatjuk akár sűrítő anyagként is, liszt helyett. De akár levesbe is keverhető, mint egy rántást, egyszerűen belekeverünk egy kanálnyit az elkészült ételbe.

Ez érdekes!

Az útifűmaghéj hatékonyan csökkenti az éhségérzetet, miközben nem viszel kalóriát a szervezetbe. Nagy vízmegkötő képessége következtében vízzel keverve saját súlyának kb. tízszeresére dagad. Az egyik legjobb fogyókúrás étrendkiegészítő!

Egy kávéskanál útifűmaghéjat keverj el 2 dl folyadékban, melyet étkezés előtt 1 órával egyél meg. Az útifűmaghéj magas rosttartalma miatt gyorsan megszívja magát folyadékkal, ezért elkészítés után azonnal idd meg. Napi adagja maximum 5 kávéskanál.

9 ÉRV A FOGYASZTÁSA MELLETT:

  • normalizálja az emésztést, a bélműködést
  • segíti a diétát
  • csökkenti az éhségérzetet
  • tisztítja a májat, epét
  • csökkenti a koleszterin,- és vércukorszintet
  • tisztítja a nyirokrendszert
  • segíti a bőrproblémák (ekcéma, pikkelysömör) leküzdését,
  • óvja a gyomor nyálkahártyáját
  • nyugtató hatással bír az érzékeny belekre
  • Málnapuding készítése útifűmaghéjbóL

    1 kg málnát turmixolj össze 4 dl cukormentes tejszínnel és egy kevés édesítővel. 3-4 evőkanál útifűmaghéjra lesz szükséged, hogy a megfelelő puding állagot elérd. Azonban óvatosan adagold csak az útifűmaghéjat, mert sok nedvességet vesz fel. 1-1 ek maghéj elkeverése után várj pár percet. Ha nem elég sűrű a pudingod, akkor keverj hozzá még egy evőkanál maghéjat és ismét várj pár percet. Mentalevéllel, citromfűve vagy vanília magjával ízesítve teheted izgalmasabbá.

    Az eredeti cikk elérhető a Diéta és Fitnesz oldalán.

    Korábbi cikkünkben is magas rosttartalmú ételeket, mégpedig különféle salátákat mutattunk be. Amióta a zöldsaláta-választék túlnőtt a fejessalátán, a diétázók igazi kánaánban lubickolhatnak. A fogyókúra királynői: fedezzük fel a salátákat!

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Google News
    A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.