Tudta, hogy a túrázás jövedelmező is lehet?

Ha szívesen járunk túrázni, és nem áll tőlünk távol a fényképek és videók készítése, akár azt is elérhetjük, hogy kedvenc hobbink a családi kasszát is kiegészítse egy kicsit – írja a dietaesfitness.hu.

Forrás: CSUPASPORT.HU2020. 12. 11. 14:42
null
A természet szépsége mindenkit vár Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A túrázás remek szabadidős tevékenység, és meglehetősen kevesen gondolnak rá pénzkereseti lehetőségként. Pedig ha kellően tapasztaltak vagyunk, sok időt töltünk az erdőben, ráadásul még a fényképek, videók készítésében is örömünket leljük, akkor nem elképzelhetetlen, hogy kiegészítsük a fizetésünket.

Az első lépés egy Instagram-, Facebook- vagy Youtube-fiók létrehozása.

Mindhárom felület nagyon kedvelt a közösségi médiában, és ha érdekes, változatos tartalmat állítunk elő, hamar elkezdhetjük gyarapítani a túrázás iránt érdeklődő követőtáborunkat. Értékes tartalomnak számít egy jó fénykép, túrabeszámoló, összevágott videó a legutóbbi utunkról.

A természet szépsége mindenkit vár
Fotó: PEXELS

Igazából bármi, ami a túrázáshoz köthető, különösen, ha arra is figyelünk, hogy amiket előállítunk, azok kapcsolódjanak egymáshoz, hasonló területet fedjenek le. Ha mindehhez hozzájárul, hogy szívesen szerepelünk fényképeken, képesek vagyunk a kamera előtt jó stílusban megnyilvánulni, érdekeseket mondani, valamint az emberek is elkezdenek követni minket, szinte nyert ügyünk van.

Minél nagyobb ugyanis a követőbázis, annál könnyebben tudjuk pénzkeresetre használni.

A hogyan kérdésre több válasz adható. Egyrészt az Instagram, a Facebook és a Youtube felületein reklámokat helyezhetünk el, amelyek bevételeiből részesedünk, de akár szponzorációs együttműködéseket is köthetünk. Ha kellően népszerűek vagyunk, a túrázással foglalkozó cégek maguk is megkereshetnek minket, de nyugodtan lehet kopogtatni az ajtajukon. Az általuk forgalmazott termékeket megjeleníthetjük a videóinkban, tesztelhetjük őket, közvetlenül vásárlásra buzdíthatjuk követőinket. Egyéni márkánkat is felépíthetjük, értékesíthetünk a közösségi oldalunk nevével ellátott ajándéktárgyakat, szervezhetünk túravezetőként túrákat.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Vissza a természetbe: egyre többen választják az erdei kirándulást

Somogyban eddig is népszerű szabadidő-eltöltési forma volt az erdei turizmus, ám az utóbbi félévben – elsősorban a koronavírus-járvány okozta félelmek miatt – kiváltképp sokan hagyják el hétvégenként az otthonukat, túracipőt húznak és felkeresik a jó levegőjű erdőket.

– Járványhelyzetben a legbiztonságosabb szabadidős tevékenység az aktív és passzív pihenésre egyaránt alkalmas erdei turizmus, amelyhez Somogyban is számos lehetőség kínálkozik – hívja fel a figyelmet közleményében a Somogyi Erdő és Faipari Zrt. (Sefag). A turisztikai szolgáltatásait folyamatosan gyarapító gazdasági társaság a Turizmus szeptember 27-ére eső világnapján is felsorolhatatlanul sok erdei pihenőhelyre csábítja a kirándulókat.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.