Matolcsy rokonaihoz került a Pécsi Sörfőzde

Megvált veszteséges leányvállalatától az Ottakringer.

MN
2017. 06. 16. 17:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Ottakringer a vevők kérésére nem tette közzé a vételárat, és az adásvétel további részleteiről is titoktartásban állapodtak meg.

A Pécsi Sörfőzde Zrt. lehetséges eladása áprilisban, a cég 2016-os eredményismertetésekor merült fel először. Az Ottakringer pécsi leányvállalata számos erőfeszítés ellenére évek óta veszteségesen működik.

„Fontos volt számunkra, hogy a sörfőzdét az új tulajdonosok tovább üzemeltessék és az emberek megtarthassák munkahelyüket” – olvasható Sigi Menz, az Ottakringer igazgatójának pénteki közleményében.

Christiane Wenckheim, az Ottakringer vállalatcsoport felügyelőbizottsági elnöke elmondta: számára az eladás „nem csak egy üzleti, de családjuk Magyarországhoz való történelmi kapcsolódása miatt, egy mélyen érzelmi ügy volt”. Az Ottakringer-vállalatcsoport jórészt a Wenckheim és a Menz családok tulajdonában van – írja az MTI.

A BanKonzult Commerce Kft. Matolcsy György jegybankelnök unokatestvére, Szemerey Tamás tulajdonában áll, míg a MAVA Befektetési Kft. testvéréé, Szemerey Zoltáné.

Szemerey Tamás és Szemerey Zoltán közleményükben azt írják, befektetési cégeiken keresztül 99 százalékot meghaladó tulajdonrészt szereztek. Legfőbb céljuk a vállalat és a márka újrapozicionálása és modernizálása, a korszakos tradíciók megtartása mellett. A jelenleg uralkodó piaci trendeknek megfelelően a független kisüzemi sörfőzde kialakítása és piaci elsősége a fő célkitűzések egyike. Ennek keretében a vállalat jövőbeli stratégiájának alappilléreit fogják képezni a már gyártásban lévő minőségi s egyben tradicionális márkák, valamint meg kívánnak jelenni új innovatív termékekkel is. Ezek közül a legjelentősebbek az új gyártási technológiára alapuló gluténmentes, valamint a tönköly- és a búzasörök lesznek, kihasználva azokat a szinergiákat, amiket az új tulajdonosok hazai bitnövénytermesztésben betöltött piacvezető pozíciója nyújt. Az új befektetők az Ottakringer márkákat a továbbiakban mint kereskedelmi partnerek fogják forgalmazni – teszik hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.