Minden hotelre csillagot akar a szállodaszövetség

A magyar fogyasztók védelme azt kívánja, hogy a szállodák besorolása, a csillagok minősítése mindenki számára egyértelmű és egységes legyen.

MN
2017. 06. 29. 6:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felmenő rendszerben, türelmi idővel, néhány év alatt kötelezővé tenné a hotelek szolgáltatásainak minőségét jelző csillaghasználatot a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) – írja csütörtöki számában a Világgazdaság.

A lapnak a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetője, Guller Zoltán pozitívan reagált. A szervezet közleményben közölte: a magyar fogyasztók védelme azt kívánja, hogy a szállodák besorolása, a csillagok minősítése mindenki számára egyértelmű és egységes legyen, ezért az ügynökség a rendelkezésére álló eszközökkel támogatja a törekvést.

Könnyid László, az MSZÉSZ elnöke a Világgazdaságnak azt mondta, 2010 óta nem történt előrelépés a nemzeti védjegyrendszer ügyében, holott már hét éve várnak a törvényalkotásra, illetve -módosításra, ami a kereskedelmi szálláshelyek osztályba sorolását tartalmazó rendeletbe beépíthető. Hozzátette: olyan szállodák, sőt szállodaláncok is működnek, amelyek bármikor három, négy vagy öt csillagot is kaphatnának, de különböző okokból nem lépnek be a védjegyrendszerbe.

A Hotelstars Union néven ismert kritériumrendszert tizenhét EU-államban alkalmazzák, Magyarországon a szakmai szövetség működteti, és közel 400 tagszállodája közül körülbelül 370 már használja. Eszerint a hazai szállodai kapacitás 60 százaléka rendelkezik kontrollált minőséget hirdető csillagokkal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.