Minden pénzt megér a kaparós sorsjegy a magyaroknak

2010-ben még csak 250 forint volt egy sorsjegy. Azóta a négyszeresére ugrott a Szerencsejáték bevétele is.

MN
2017. 07. 06. 7:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Évek óta látványosan erősödik a sorsjegy-értékesítés, tavaly már 77 milliárd forintot, a teljes árbevétel 20 százalékát hozta a kategória a Szerencsejáték Zrt.-nek – írja csütörtöki számában a Világgazdaság.

A Szerencsejáték Zrt. sorsjegyeladásból származó bevétele 2010 óta több mint a négyszeresére ugrott. Az állami játékszervező szerint idén is folytatódhat a pozitív trend, amihez az új sorsjegyek bevezetése mellett hozzájárulhatnak a különsorsolásos akciók, újdonságként pedig a nyeretlen sorsjegyekhez kapcsolódó második esély nyereményjáték is, amelyet a Fesztivál sorsjegyeknél vezetett be a társaság.

A Szerencsejáték Zrt. szerint az erőteljes növekedés mögött részben az is áll, hogy hat év alatt majdnem megduplázódott a sorsjegyek átlagára. A játékosok egyre inkább a közepes és magasabb árú – 500-1000 forintos – termékeket keresik. Míg a magyarok 2010-ben 256 forintot adtak ki átlagosan egy sorsjegyre, addig tavaly már 475 forintot.

Jelenleg 16-féle sorsjegy van forgalomban, a Black Jack és a Buksza a legkelendőbb, előbbit 1995, utóbbit 2011 óta lehet kapni. Leginkább ősszel és télen fogynak jól a sorsjegyek, a rendszeresen játszók körében a nők és a 18–29 év közöttiek vannak többségben.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.