Magyarország legfontosabb exporttermékei a gabonafélék, a takarmányok, a hús és a húskészítmények, ezekből az előző években is jelentős mennyiségek hagyták el az országot, de az élelmiszer-termelésnél mindig elsődleges szempont a belső piac ellátása – ismertette közleményben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Emlékeztetnek: a legalapvetőbb ellátás minden településen biztosított, az üzletekben ideiglenesen tapasztalható hiányok alapvetően abból adódnak, hogy sokan „pánikvásárolnak”, és a sokszorosát veszik a szokott mennyiségnek. A kamara hangsúlyozta, hogy érdemes eleve magyar termékeket választani, amihez az alapanyagok helyben vannak, gyorsan piacra tudnak kerülni, a feldolgozók pedig még mindig rendelkeznek kihasználatlan kapacitásokkal.
A német Zöldek teljes valóságtagadásban vannak
Úgy tesznek, mintha mi sem történt volna.