Napelemes fűtés, új bútorzat, árnyékolt autóparkoló

Hévíz 267 magánszálláshelye 761 millió forintot kap a Kisfaludy turisztikai magánszálláshely-fejlesztési pályázatból.

2020. 07. 29. 20:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rá se ismernek majd a jövő évben visszatérő törzsvendégek a hévízi szálláshelyükre, ugyanis a fürdőváros 267 magánszálláshelye együttesen 761 millió forintot hasított ki a Kisfaludy turisztikai magánszálláshely-fejlesztési pályázat 45 milliárd forintos keretösszegből.

Manapság sem a régimódi színvonalon fogadják a látogatókat. Év végig még látványosabb lesz a minőségi szintugrás
Fotó: MTI/Manek Attila

Mint megírtuk, országosan 14 ezer vidéki vendégház-, panzió-, apartmanház-tulajdonos kapott kedvező visszajelzést a magánszálláshely-pályázatáról, így az elnyert támogatásból lakóegységenként egy-egy, házanként nyolcmillió forint használható minőségi fejlesztésre.

– Ilyen léptékű támogatás igénybevételére korábban nem volt lehetősége a magánszálláshely-üzemeltetőknek, így ez minőségi ugrást tesz lehetővé számukra. A program keretében a hévízi szálláshelyek több mint a fele megújulhat az év végéig – olvasható a lapunkhoz eljuttatott önkormányzati közleményben.

Nemcsak belföldön, hanem például az orosz, ukrán utazóközönség körében is népszerű a fürdőváros
Fotó: Éberling András

Papp Gábor, Hévíz polgármestere egyebek között arra emlékeztet, hogy a polgármesteri hivatal hatósági osztálya és a helyi Tourinform-iroda nagy erőkkel segítette a pályázókat: a tourinformosokhoz a pályázattal kapcsolatban 206 személyes, 279 telefonos és 14 e-mail-es megkeresés érkezett Hévízről és egész Zala megyéből.

– Elsősorban napelemes beruházásokra, klímarendszer beépítésére, matracok, ágyak és egyéb bútorok cseréjére fordítjuk majd a pályázati pénzt – válaszolta érdeklődésünkre a Hévízi Szobakiadók Szövetségének elnöke. Lajkó Ferenc szerint lesz majd miből finanszírozni a kerti bútorok cseréjét, udvari játszóterek, árnyékolt gépkocsibeállók kialakítását, és többen kölcsönözhető kerékpárokat is vásárolnának majd vendégeik részére.

Kérdésünkre, hogy ezek után végképp el lehet-e felejteni Hévízen a Zimmer frei-korszakot, azt felelte: a Kisfaludy-programnak és a helyi önkormányzat ugyancsak jelentős összegű szálláshely-fejlesztési támogatásának köszönhetően újra kell rajzolni Hévíz magánszálláshely-térképét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.