Ősszel érdemes felfedezni a nemzeti parkokat

Vírus ellen is hatékony élmény lehet a természetben tett kirándulás nemzeti parkjaink felfedezésével.

Magyar Nemzet
2020. 08. 20. 13:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A késő nyári, kora őszi kirándulós időszakban az egyik legpihentetőbb, a vírusok ellen is hatékony utazási élménylehetőség a természetben tett kirándulás Magyarország nemzeti parkjainak felfedezésével. Emblematikus tájaink népszerűsítésére kampányt indított az agrártárca megbízásából az Agrármarketing Centrum, a parkok szakmai koordinálása mellett.

A Csörgő-völgyi erdőrezervátum Mátraszentimre közelében. A Bükki Nemzeti Park területén a természet az úr
MTI Fotó: Komka Péter

A kampánnyal azt szeretnék elérni, hogy minél többen megismerjék a nemzeti parkokat és ezzel az élményeket, a felfedezés örömét, új ismeretek megszerzését ígérő belföldi helyszíneket.

Magyarország területének nemzetközi viszonylatban is nagyon jelentős része természetvédelmi oltalom alatt áll, és az ország harmada természetközeli állapotban maradt; kilenc százaléka védett terület, 21 százaléka pedig Natura 2000-es területnek számít.

Fekete magyar racka juhok a Duna–Dráva Nemzeti Park telepén a barcsi Dráva-kapu bemutató központban
MTI Fotó: Varga György

A kampányban az ország tíz nemzeti parkját mutatják be a belföldön túrázó, kiránduló és nyaraló nagyközönségnek. A következő időszakban rádióhirdetésekkel, online PR-cikkekkel, bannerekkel, közösségi médiában futó interaktív kampánnyal és egyéb kommunikációs eszközökkel igyekeznek majd a belföldi turizmus számára a nemzeti parkokat ajánlani – közölte a távirati iroda.

Fekete gólyák a Hortobágyi Nemzeti Parkban. Magyarországon mintegy 400 fokozottan védett pár fészkel Fotó: MTI

A kormány 2014–2020 között mintegy negyvenmilliárd forintot irányzott elő a nemzeti parkok fejlesztésére, ami azt jelenti, hogy közel száz projekttel mintegy százezer hektáron javul a természetes és természetközeli élőhelyek állapota.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.