Ahol a járvány új munkahelyeket teremt

Az OTP Bank új pécsi ügyfélszolgálata összesen csaknem száz álláslehetőséget kínál a Dél-dunántúli Régióban

Magyar Nemzet
2020. 11. 07. 14:10
OTP Contact Center Pécs
Az OTP Bank pécsi Contact Centerében
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-járvány és különösen a hiteltörlesztési moratórium meghirdetése miatt ugrásszerűen, mintegy harminc-negyven százalékkal növekedett az OTP Bank telefonos ügyfélszolgálatának bejövő forgalma, ami azóta sem esett vissza a vírus hazai megjelenése előtti szintre. A legnagyobb hazai hitelintézet most Pécsett nyitotta meg e szolgáltatásához kapcsolódó legújabb kirendeltségét, amely hamarosan további ötven fővel bővül, így a tervek szerint összesen csaknem száz munkahelyet hoz létre a dél-dunántúli régióban. A helyszín kiválasztásakor a hitelintézet olyan, Budapesten kívül eső területet keresett, ahol a Contact Center stabil és rugalmas üzemeltetése kedvező feltételekkel biztosítható, a megfelelően képzett munkaerő pedig könnyen elérhető. Az előzetes felmérések eredményei alapján döntöttek Pécs mellett – közölte a bank.

Az OTP Bank pécsi contact centerében kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a digitális folyamatok csökkentsék a kollégák adminisztrációs terheit Fotó: OTP Bank

A contact centerek munkatársai a járványügyi előírásokat szem előtt tartva egymástól elkülönítve, több helyszínen, illetve home office-ban fogadják az ügyfelek hívásait. A hitelintézet kiemelt figyelmet fordít arra, hogy olyan digitális folyamatokat fejlesszen, amelyek csökkentik a kollégák adminisztrációs terheit, valamint támogatják a munkájukat abban, hogy minél több időt tudjanak egy-egy ügyfélre fordítani. Az ügyfélszolgálat munkatársait egy szakmai támogató csapat is segíti, hogy maximálisan felkészülten kommunikáljanak az ügyfelekkel, és egy stresszesebb időszakban is kiegyensúlyozottak legyenek.

Az OTP Bank telefonos ügyfélszolgálatának bejövő megkereséseket kezelő egységében egyébként több százan dolgoznak. A beérkező átlagos napi hívásforgalom nyolcezer-ötszáz, a chatforgalom pedig ezeregyszáz megkeresést jelent, és jelentős az e-mailes és videós csatornákon érkező megkeresések száma is. A munkatársak átlagosan napi ötven-hatvan ügyféllel lépnek kapcsolatba. Az itt dolgozók többsége az Y generáció tagja, és vannak X és Z generációs munkavállalók is. Az állományban hetven–harminc a nemek aránya a nők javára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.