Gazdasági nagydíjat kapott Szijjártó Péter

A külgazdasági és külügyminiszter áldozatos munkájának köszönhetően erősödtek az országhatárokon átívelő oktatási kapcsolatok.

Magyar Nemzet
2021. 11. 26. 16:01
WEKERLE Sndor; SZIJJRT Pter; MATOLCSY Gyrgy
Wekerle Sándor Kárpát-medencei Gazdasági Díjat kapott Szijjártó Péter Fotó: KKM
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Wekerle Sándor Kárpát-medencei Gazdasági Díj nagydíj fokozatát Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, míg junior fokozatát Farkas Dezső vállalkozó vette át a jegybank elnökétől – közölte a Magyar Nemzeti Bank. A díjakat olyan kiemelkedő szakemberek számára ítélik oda, akik hozzájárulnak a fiatal generációk tehetséggondozásához, pénzügyi tudatosságra neveléséhez.

Matolcsy György, a jegybank elnöke a közlemény szerint a díjátadón kiemelte: Szijjártó Péter áldozatos munkájának köszönhetően az országhatárokon átívelő oktatási kapcsolatok erősödtek, ezáltal kiszélesedtek a jövő tehetségeinek lehetőségei. A nagydíj kézhezvételekor a miniszter rámutatott, hogy a tárca, valamint a nemzeti bank együttműködése komoly segítséget jelent a sikeres külgazdasági kapcsolatok elérésében.

A junior díj nyertese Farkas Dezső vállalkozó, Köztársasági Ösztöndíj-nyertes, a Babson College MBA-programjának tanulója, aki háromezer jelentkezőből a felvett húsz diák közé egyetlen magyarként került be. Emellett a Jövőt Építők Generációja Egyesület (JÉG) alapítója is, melynek missziója a tehetséges és fejlődni vágyó fiatalok felkutatása és támogatása. Az ünnepélyes díjátadót követően bemutatták a Nagy pénzkönyvet is.

A Wekerle Sándor Kárpát-medencei Gazdasági Díjat a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alapította, amelynek gondozását a Magyar Nemzeti Bank 2019-ben vette át, és az idén állami díjként újraalapította.

Borítókép: Matolcsy György adta át Szijjártó Péter és Farkas Dezső díját (Fotó: MTI/KKM)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.