Újabb kötvénykibocsátást jelentett be a 4iG

A korábban jelzettek szerint a vállalat az új forrást akvizíciókkal kapcsolatban kívánja felhasználni.

Magyar Nemzet
2021. 12. 16. 8:25
null
20200804 Debrecen fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló A 4iG Nyrt. debreceni irodaavató ünnepsége az Agóra irodaházban. Fotó: Matey István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 4iG Nyrt. tőkepiaci szabályoknak megfelelően közzétett rendkívüli tájékoztatásában szerdán bejelentette:

a Magyar Nemzeti Bank által jegyzett Növekedési Kötvényprogramban megvalósult az újabb sikeres kötvényaukció 

– ennek kapcsán a magyar piacon meghatározó információtechnológiai holdingvállalat a megelőző napon jelezte kibocsátási szándékát. A bejelentésnek megfelelően december 15-én eredményesen lezajlott a közgyűlési felhatalmazással eljáró igazgatóság döntésére a technikai folyamat.

A jegybanki NKP-programban újabb, 

tízéves futamidejű, az ötödik év végétől amortizálódó kötvényeket bocsátanak ki, évi 6,00 százalékos fix kamatozással, ötvenezer forint névértéken. 

A „4iG NKP Kötvény 2031/II.” elnevezésű kötvényeket 5,8026 százalék átlaghozammal, 

összesen 287,75 milliárd forint össznévértéken két napon belül piacra dobják 

– derül ki a közlésből.

Mint azt a cég jelzi, a kibocsátási ügyletben szervezőként és forgalmazóként az OTP Bank Nyrt., aukciós társforgalmazóként az MKB Bank Nyrt., jogi tanácsadóként pedig az Oppenheim Ügyvédi Iroda működött közre. 

Bevált a jegybank növekedési kötvényprogramja a piacvezető információtechnológiai vállalatnál is Fotó: Róka László

A korábban bejelentettekkel összhangban a 4iG a kötvénykibocsátásból származó forrást akvizíciókkal kapcsolatban kívánja felhasználni. A már ismertetett vállalás szerint

kezdeményezik a kötvények Budapesti Értéktőzsde által működtetett Xbond multilaterális kereskedési rendszerbe történő regisztrációját is, a bevezetésre pedig a NKP feltételeinek megfelelően a forgalomba hozatal lezárását követő 90 napon belül kerül sor – tájékoztattak, hozzátéve, hogy az aukciót és a kötvénykibocsátást a Budapesti Értéktőzsde honlapján olvasható tájékoztatóban tovább részletezik.

 

Borítókép: Debrecenben is rendelkezik irodával a 4iG (Fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.