Nacsa: Megálljt kell parancsolni a brüsszeli bürokraták veszélyes javaslatainak

– A brüsszeli bürokraták és az európai baloldal képtelen ötletei odavezetnének, hogy az európai embereknek és köztük a magyaroknak kellene megfizetniük a háború árát – közölte Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője szerdán. A KDNP-s politikus kiemelte: ennek megálljt kell parancsolni.

Forrás: MTI2022. 06. 15. 14:52
NACSA Lõrinc
Budapest, 2022. június 7. Nacsa Lõrinc, a KDNP képviselõje felszólal a magyar és osztrák kormány között korábban kötött, beruházások elõsegítésérõl és védelmérõl szóló megállapodás megszûnésérõl szóló javaslat általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. június 7-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kisebbik kormánypárt frakcióvezető-helyettese az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában azt mondta: az elhúzódó orosz–ukrán háború következtében egész Európa súlyos gazdasági válság előtt áll.

Miközben az energiabizonytalanság és a háborús infláció egész Európát sújtja, az európai baloldal és a brüsszeli bürokraták újabb képtelen ötletekkel állnak elő, amelyek végül odavezetnének, hogy az európai embereknek és köztük a magyaroknak kellene megfizetniük a háború árát.

Emlékeztetett: Frans Timmermans baloldali politikus, az Európai Bizottság európai zöldmegállapodásért felelős ügyvezető alelnöke nemcsak a fűtés otthoni lekapcsolását javasolta, hanem szerinte jobb lenne, ha az európaiak rövidebb ideig zuhanyoznának és mosás helyett inkább kiszellőztetnék a ruhájukat.

Nacsa Lőrinc kitért arra is, hogy Saskia Esken, a német SPD társelnöke pedig a vasárnapi vezetési tilalom elrendelését javasolja Németországban.

Ezek veszélyes javaslatok, amelyek nem visznek közelebb a háború befejezéséhez, de az európai emberek mindennapjai ellen támadást indítanak – tette hozzá.

Ennek megálljt kell parancsolni!

– jelentette ki Nacsa Lőrinc, megerősítve, a Fidesz–KDNP továbbra sem fogja megengedni, hogy a magyar emberekkel fizettessék meg a háború árát.

Borítókép: Nacsa Lőrinc (Fotó: MTI/Kovács Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.