Egyetlen apróság csúnyán belerondíthat majd a meghitt karácsonyi ünneplésbe

Nyolcvan százalékkal drágult a karácsonyi lakoma egyik összetevőjének az ára.

Forrás: Világgazdaág2024. 10. 14. 14:21
High,Angle,View,Of,Happy,Multi-generation,Family,Gathered,Around,The
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemcsak a mindennapok élelmiszerköltségét, hanem a karácsonyi kiadásokat is megdobhatja a vaj árának emelkedése – írja összeállításában a Világgazdaság

Elengedhetetlen összetevő ugyanis a péksüteményeknél a vaj, miközben az ipar már most magas csokoládé- és cukorköltségekkel néz farkasszemet, ami nyilvánvalóan csak megnehezíti a továbbiakat, tekintve, hogy az európai vaj tonnánkénti ára rekordértéken, 

8706 dolláron forgott, ami több mint nyolcvanszázalékos drágulást jelent.

Paul Boivin, a francia pék- és cukrászszövetség igazgatója arról beszélt, elkerülhetetlen lesz az áremelés. A vaj árának emelkedése a magas takarmányköltségek miatt alakult ki, és azért is, mert sokan felhagytak a termeléssel, így hiány alakult ki. Tehát ha karácsonyig nem változik a helyzet, könnyen lehet, hogy az előzetes számításait újra kell majd gondolnia, ha ugyanazt tenné az ünnepi asztalra, mint tavaly. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.