Csodákat mutatnak be a hazai nemzeti parkok

Nem kell hosszú bakancsos túrára indulni ahhoz, hogy feltöltődjünk a természetben, már egy fél-, egyórás program is igazi felüdülést nyújt hazánk nemzeti parkjaiban.

Magyar Nemzet
2021. 05. 16. 12:35
null
Már virágzanak a rododendronok a Jeli Varázskertben
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Romantikus csillagles, baráti kerekezés, kalandos vízitúra, orchideakeresés, madárhangverseny – változatos kínálattal várja az érdeklődőket Magyarország tíz nemzeti parkja. Az igazgatóságok ökoturisztikai létesítményei és programjai minden korosztálynak tartalmas kikapcsolódást kínálnak – hívta fel a figyelmet az Agrárminisztérium.

Már virágzanak a rododendronok a Jeli Varázskertben

Nem kell hosszú bakancsos túrára indulni ahhoz, hogy feltöltődjünk a természetben, már egy fél-, egyórás program is igazi felüdülést nyújt hazánk nemzeti parkjaiban. Az érdeklődők részt vehetnek például történelmi bunkertúrán vagy Gerecse hegylábi ürgészésen, tiszai hajóskapitányok lehetnek, jelentkezhetnek misztikus mocsárjáró túrára, vagy a gyógyteákhoz illő gyógynövényekről szerezhetnek hasznos ismereteket. Aki még nem hallott a lappantyúról vagy a méhészmadárról, a nemzeti parki túrákon akár aranysakálok vonyítása közben ismerheti meg őket. Emellett az igazgatóságok a pünkösdi hosszú hétvégére (május 22–24.) is színes programokkal készülnek.

A Dráva mentén megismerhetjük az ártéri madárvilág képviselőit, a szürke gémet, a nagy kócsagot, és kis szerencsével a jégmadarat és a rétisast is. A Duna–Ipoly Nemzeti Parkban megtudhatjuk, mi a szürkemarha-gulya szerepe a legelők fenntartásában. Az Őrségi Nemzeti Parkban pedig a tőzegmohás lápréten tekinthető meg a lápok titokzatos világa. A részletes programokért érdemes a nemzeti park igazgatóságok online felületeit felkeresni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.