Egyszerűbb beruházás-támogatási szabályokat kezdeményezünk az EU-nál – videó

Szijjártó Péter közösségi oldalán tájékoztatott arról, hogy tárgyalt az Európai Unió költségvetési biztosával.

Forrás: MTI, facebook.com/szijjarto.peter.official2020. 04. 02. 13:24
null
Fotó: BORSOS MATYAS Forrás: facebook.com/szijjarto.peter.official
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország kezdeményezi, hogy a koronavírus-járvány elleni gazdasági védekezés eredményessége érdekében az Európai Unió tegye egyszerűbbé azokat a szabályokat, amelyek a beruházások állami támogatására vonatkoznak – mondta a külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán csütörtökön közzétett videoüzenetében. Szijjártó Péter a közmédiának adott interjújában azt hangsúlyozta: a magyar gazdaságtörténelem legnagyobb, legjelentősebb gazdaságdinamizálási akciótervét készítik elő.

Szijjártó Péter közölte: csütörtök délelőtt tárgyalt erről Johannes Hahnnal, az Európai Unió költségvetési biztosával. Hozzátette: az Európai Unió szabályai rendkívül szigorúak a beruházások állami támogatásával kapcsolatban.

Magyarország azt kéri az Európai Uniótól, hogy hagyja a nemzeteket, hagyja a tagállamokat, hadd ösztönözzék szabadon a beruházásokat, ezáltal is támogassa őket a világjárvány gazdasági következményeinek lehető legjobb kezelésében – mondta.

Szijjártó Péter a megbeszélést követően a közmédiának nyilatkozva leszögezte: a világjárvánnyal szembeni védekezésnek az egyik legfontosabb frontvonala a gazdaság mentén húzódik.

Hozzátette: a világjárvány veszélyezteti a munkahelyeket, az országok gazdaságának növekedését. Éppen ezért gazdasági területen is védekeznünk kell a világjárvánnyal szemben, meg kell védenünk azokat a gazdasági eredményeket, amelyeket az elmúlt években elértünk és meg kell védenünk a magyar munkahelyeket – mondta. A miniszter hangsúlyozta: ezeket az eredményeket beruházásokon keresztül tudják megvédeni.

Fontos, hogy Magyarország továbbra is megőrizze azt a versenyelőnyét, amelyet az elmúlt években szerzett – fogalmazott Szijjártó Péter, ugyancsak fontosnak nevezve, hogy továbbra is Magyarország legyen a közép-európai térségben a legvonzóbb beruházási célpont. Ehhez a beruházások további támogatására van szükség, ennek jegyében készítjük elő a magyar gazdaságtörténelem legnagyobb, legjelentősebb gazdaságdinamizálási akciótervét – mondta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.