Épül a Budapest–Balaton kerékpárút

Budapesttől Etyekig a biatorbágyi belterületet leszámítva idén megépül a magyar tengerhez vezető kerékpárút első szakasza.

Magyar Nemzet
2021. 07. 30. 8:55
null
Hiába népszerű eszköz, a pandémia idején kerékpárból is kevesebb fogy Fotó: Andras Eberling
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország két legfontosabb turisztikai célpontját köti össze a Budapest–Balaton kerékpáros kapcsolat. A kivitelezők a fővárostól Balatonakarattyáig a bicikliút szinte minden szakaszán dolgoznak ebben az évben – közölte Facebook-oldalán az Innovációs és Technológiai Minisztérium, jelezve, hogy várhatóan jövő nyárra – a biatorbágyi és székesfehérvári átkelések kivételével – mindenütt el is készülnek az új nyomvonalú pákozdi kerékpárút munkálataival.

[caption id="" align="alignnone" width="746"] Jövő nyárra elkészülhet a Balatonig vezető bicikliút Fotó: ITM[/caption]

Részletezték: Budapesttől Etyekig a biatorbágyi belterületet leszámítva idén megépül a magyar tengerhez vezető kerékpárút első szakasza, melyet a következő szezonban várhatóan már használhatnak a közlekedők. Emellett folyamatban van a fővárosi részek előkészítése is Kamaraerdőtől a Dunáig. A teljesen előzmény nélküli, 108 kilométeres összeköttetés az etyeki borvidék mellett a Velencei-tavat és Székesfehérvárt is érinti majd.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közel

13,5 milliárd forinttal támogatja a Budapest–Balaton kerékpáros kapcsolat létesítését.

[caption id="" align="alignnone" width="728"] Idén megépül a magyar tengerhez vezető kerékpárút első szakasza Fotó: ITM[/caption]

[caption id="" align="alignnone" width="782"] A kivitelezők a fővárostól Balatonakarattyáig a bicikliút szinte minden szakaszán dolgoznak Fotó: ITM[/caption]

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.