Magyarország másodikként bocsátott ki zöld kötvényt

A magyar zöld kötvény iránti érdeklődés a befektetők bizalmát fejezi ki az ország klímaprogramja iránt.

Forrás: MTI2020. 06. 03. 15:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Népszerűek a nemzetközi zöld kötvények, több mint 7,5 milliárd euró értékű vételi ajánlat érkezett be a Magyarország által másfél milliárd euró értékben kibocsátott zöld kötvényekre – mondta a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügyekért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Gion Gábor hozzátette: csak kedden 345 befektető tett ajánlatot az 1,75 százalék kamattal kibocsátott kötvényre.

A kelet-közép-európai régióban – Lengyelország után – Magyarország másodikként bocsátott ki zöld kötvényt – mondta. Megjegyezte, hogy a magyar zöld kötvény iránti érdeklődés a befektetők bizalmát fejezi ki az ország klímaprogramja, illetve Magyarország iránt.

A zöld kötvény sikere egyben jelzi, hogy Magyarország nemcsak a sürgős, rövidtávú problémákra, az egészségügyi és gazdasági helyzet megoldására fókuszál, hanem hosszú távú, megtérülő célokra is összpontosítja az erőforrásait – fogalmazott Gion Gábor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.