Pánikkeltés ezúttal az atomerőmű körül

A baloldali fake news gyártás újabb példáját láthattuk ma a híradásokban, most egy tervezett karbantartást tálaltak üzemzavarként.

Magyar Nemzet
2021. 05. 09. 17:47
null
Paks, 2019. június 25. A Paksi Atomerõmû 2019. június 25-én. MTI/Sóki Tamás Fotó: Sóki Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kettes és hármas blokkját 2021. május 9-én hajnali három órától tervezett menetrendtartás miatt összesen 340 MW-tal leterhelték. Az esemény nem minősül üzemzavarnak és a rendszerirányítóval, a Mavirral egyeztetve történt – közölte honlapján a létesítmény üzemeltetője. Hozzátették, hogy a menetrend szerint a két blokk ma este hét órára ismét névleges teljesítményen fog üzemelni.

„A jelenleg hatályos szabályozásnak megfelelően ilyen esetekben az atomerőműnek nincsen kötelezően előírt tájékoztatási kötelezettsége, viszont a közérdeklődésre való tekintettel az esemény bejelentését fontosnak tartjuk” – írták, feltehetően arra reagálva, hogy a Napi.hu ma napközben a termelési adatok változása alapján írt cikkében azt sugallta, hogy üzemzavar történhetett. A téves, pánikkeltő információ végigsöpört a baloldali portálokon anélkül, hogy megbizonyosodtak volna annak valóságtartalmáról.

Ma is minden rendben
Fotó: MTI/Sóki Tamás

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.