Belga állami terror a keresztények véleménynyilvánításával szemben

Fejenként 6 hónap börtönt és 8000 eurós büntetést követel a belga ügyészség egy transzparens miatt, amelyen ez állt: „Megálljt az iszlamizációnak a katolikus oktatásban” – írja belgiumi munkatársára hivatkozva az Erdély.ma portál.

Forrás: Erdély Ma2021. 02. 11. 17:32
null
Forrás: facebook.com/KiesDries
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön a „Voorpost”, flamand nemzeti érzelmű szerveződés négy tagját idézték bíróság elé Mechelenben.

Az ottani ügyészség azért indított velük szemben eljárást, mert egy békés tiltakozó akciójuk során az egyik transzparensükön „Stop Islamization van het Katholiek onderwijs”, vagyis „Megállj az iszlamizációnak a katolikus oktatásban” volt olvasható.

Philippe Van Ingelgem ügyvéd szerint ez nem más, mint „felbujtás a muszlim lakosság elleni gyűlöletre és az erőszakra”. Az ügyészség fejenként hat hónap börtönbüntetéssel és 8000 euró pénzbüntetéssel szeretné sújtani a vádlottakat.

Belgiumban az ügyészség még soha nem indított eljárást békésen tiltakozók ellen egy transzparens miatt. A folyamat a véleménynyilvánítás szabadságának próbapéldájává válhat.

A Voorpost akciójára azért került sor, hogy felhívják a figyelmet arra a visszásságra, miszerint a pandémia idején a muszlimok számára még hivatalosan is engedélyeztek egy múlt heti csoportosulást, a város liberális polgármestere ezt a keresztények számára már nem tette lehetővé.

Van Ingelgem ügyvéd szerint: „Megelőző intézkedésekre van szükség a bűncselekmények elkerülése érdekében”. Az ügyész még a második világháborút is belefoglalta érvelésébe: „Ezek az emberek a „társadalom megmentőinek” gondolják magukat és bár a gondolataik szabadok, ahogy azok elhagyják az elméjüket, rájuk is ugyanúgy vonatkoznak a jogszabályok. Az alkotmányunkban rögzített véleménynyilvánításra is bizonyos jogi korlátozások vonatkoznak. Például az nem lehet ellentétes az Emberi Jogok Európai Egyezményével. Ezen kívül a törvény 1831 óta sokat fejlődött, már megelőző intézkedéseket is tartalmaz a bűncselekmények elkerülésé érdekében, így nem csak utólagosan van lehetősség az ügyek „orvoslására”, amikor már úgy is késő. Például ha 1939-ben is ilyen jogszabály lett volna életben, mint a mai, az megakadályozhatta volna a röpiratok és transzparensek terjesztését és a második világháború kitörését.”

Dries Van Langenhove (jobboldali országgyűlési képviselő) Facebook-oldalán így kommentálta az eseményeket:

„Ettől nagyon dühös lettem. Példát akarnak statuálni olyanokkal, mint akiket most bíróság elé hurcoltak. Az egésznek valójában egy dolog a lényege, ha ezeket sikerült elkapnunk, akkor te is bármikor sorra kerülhetsz. Ideje vállvetve fellépni az állami terror ellen”.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.