Lapozó: Képmutatással vádolják a magánrepülőző Ursula von der Leyent

Hollandiában egyre több a Belarusz felől érkező migráns · Több mint ezer bevándorló vár belépési engedélyre Olaszországba · Tegnap bemutatták George Pell ausztrál bíboros börtönnaplóját a római szenátus sajtótermében · Képmutatással vádolják a magánrepülőző Ursula von der Leyent.

Forrás: Mediaworks2021. 11. 05. 18:00
VON DER LEYEN, Ursula
Brüsszel, 2021. október 28. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke sajtótájékoztatót tart a G20-as országcsoport római csúcstalálkozója és az ENSZ Glasgow-ban tartandó 26. klímakonferenciája elõtt Brüsszelben 2021. október 28-án. MTI/EPA/Olivier Hoslet Fotó: Olivier Hoslet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hollandiában egyre több a Belarusz felől érkező migráns

A NOS holland közszolgáltató riportban számolt be arról, hogy Belarusz miatt egyre súlyosabb másodlagos migrációs hullámok érik el Hollandiát. Mint írták, a hatóságoknak nincsenek pontos adatai a Minszk felől érkezők számáról, így inkább a német bevándorlási hivatal „aggasztó” számaira támaszkodnak, miszerint naponta 800-1000 migráns indulhat útnak Belaruszból Európa felé. A holland királyi csendőrség ezzel párhuzamosan megkezdte a potenciális belépési pontok átfogó ellenőrzését, és csak szeptember óta több tucat jemeni, iraki és szíriai bevándorlóra akadtak. Jelenleg harminchat olyan migránsról lehet tudni, akik Belaruszból érkeztek és Hollandiában kértek nemzetközi védelmet. Tizennyolcat a Benelux államból Németországba szállítottak át. A riportban megszólaló, már Hollandiában tartózkodó szíriaiak szerint volt, hogy tíz napig barangoltak az EU külső határain, mire be tudtak jutni Lengyelország területére.

Forrás: Nos.nl

Több mint ezer bevándorló vár belépési engedélyre Olaszországba

A Sea–Eye4 fedélzetén 800, az Ocean Vikingén pedig 314 bevándorló várakozik, hogy partra szállhasson Európában. A civil hajó máltai felségvizeken tartózkodott, Málta azonban figyelmen kívül hagyta az Alarm Phon segélykérését — számol be a Sea–Eye4 kapitánya. 

Luciana Lamorgese olasz belügyminiszter tiltakozását fejezte ki, amiért a civil szervezetek mindig Olaszországhoz fordulnak, hogy biztonságban partra tegyék a tengeren kimentett több száz vagy ezer személyt. 

„Helyes az életmentés, elhelyezésük azonban nem terhelheti kizárólag Olaszországot” — nyilatkozta Lamorgese. A belügyminiszter fenti szavai 1200 nemzetközi védelemre jogosult afgán menekült befogadásáról szóló protokoll aláírásakor hangzottak el, akik humanitárius folyosókon keresztül érkeznek majd Itáliába. Az olasz belügyminiszter hivatkozott a járványügyi helyzet miatt kialakult nehézségekre is, s a tagállamok komolyabb tehervállalását sürgeti az országba érkezett migránsok elhelyezésre.

Forrás: Agi.it

Tegnap bemutatták George Pell ausztrál bíboros börtönnaplóját 

A bíborost éveken keresztül gyermekmolesztálás hamis tartották vádjával börtönben, míg a legfelsőbb bíróság ki nem mondta ártatlanságát. 

Fogva tartásának évei alatt névtelen levelet kapott a Vatikánból – számolt be Pell a sajtótájékoztatón. A levél szerzője lelki támaszáról és imáiról biztosította. „Ön a pusztító liberalizmus csapdájából mentette meg az ausztrál egyházat, tanúságot téve a katolikus hit szépségéről és hitelességéről. Félek, hogy hajthatatlan hitéért is fizetnie kell, ez azonban segítségére lesz, hogy közelebb kerüljön az Úrhoz” – írta a levél szerzője, akiről később kiderült, hogy XVI. Benedek emeritus pápa volt.

Forrás: Lanuovabq.it

Képmutatással vádolják a magánrepülőző Ursula von der Leyent

Javában zajlik az ENSZ 26. éghajlatvédelmi konferenciája (COP26) Skóciában, amelynek nyitónapján megannyi európai és világvezető képviseltette magát. A felszólalók között volt Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is. Ismert, hogy az elnök méregdrága zöldátmenetet akar véghez vinni a kontinensen, programjának egyik sarokköve pedig szintén az éghajlatvédelem. Von der Leyen a COP26 nyitányán is arról beszélt: az emberiségnek és a gazdag országoknak is sokkal többet kell tenniük a bolygónkért, a globális felmelegedés elleni harc ugyanis nem megfelelő ütemben zajlik. A brit Telegraph most arról rántotta le a leplet, hogy épp a német politikus nem tesz meg minden tőle telhetőt zöldügyben: 2019-es hatalomra kerülése óta ugyanis szinte kivétel nélkül magánrepülővel közlekedik. A konzervatív lap szerint a harmincnégy hivatalos látogatásból tizennyolcat így tett meg az elmúlt két évben. Akadtak meglehetősen rövid utak is. Von der Leyen egy ötven kilométeres, Bécs és Pozsony közötti távhoz is a magánrepülőt választotta — ezt a The Brussels Times portál tette hozzá. Megjegyezték azt is, hogy a közösségi médiában megannyi európait borított ki az Európai Bizottság elnökének álszentsége.

Forrás: Brusselstimes.com

Borítókép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke sajtótájékoztatót tart a G20-as országcsoport római csúcstalálkozója és az ENSZ Glasgow-ban tartandó 26. klímakonferenciája előtt Brüsszelben 2021. október 28-án. (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.