Transzneműekről szóló gyerekoperát támogatott közpénzből a városháza

A darabot december 29-én mutatták be a göteborgi Masthuggsterassen Cinnober Színházában.

Forrás: V4NA Hírügynökség2022. 01. 07. 7:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A svédországi Göteborg városa egy nagyobb pénzösszeggel támogatta az általános gyerekeket célzó, a transzneműséget pozitívan ábrázoló operát – írja a V4NA.

A városi önkormányzat 2020 tavaszán négy és fél millió svéd korona összeggel kulturális támogatást nyújt 49 projektnek. Ezek közül az egyik a Nem tudom ki vagyok és ezt szeretem című opera előadás volt, ami százezer korona (körülbelül tízezer euró) támogatást nyert el. A városi önkormányzat mellett az előadást Vastra Götaland régió és annak kulturális tanácsa is támogatta.

A darabot december 29-én mutatták be a göteborgi Masthuggsterassen Cinnober Színházában.

A gyermekeknek szóló 35 perces előadás a transzneműség kérdéskörével foglalkozott, és tudományos bizonyítékokon alapuló tények helyett normákon alapuló üzeneteket juttattak el az általános iskolás gyermekeknek.

„A Nem tudom ki vagyok és ezt szeretem című opera arról szól, hogy mennyire el lehet fáradni abban, ha másnak tekintenek, mint amilyennek a lelkedben érzed magadat” – áll a szervező közleményében.

A darabot többen kritizálták, köztük Susanna Birgersson író. Szerinte az előadás nem más, mint befolyásolás, amivel a gyerekeket a transzideológiára érzékenyítik.

Az esetet és a kritikusok véleményét Göteborg városának kulturális osztálya nem kívánta kommentálni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.