A háború miatt többszörösére nőttek a gázárak Hollandiában + videó

Az egykori tévés, Valkó Eszter elmondta: egyesek például úgy spórolnak, hogy kabátban ülnek otthon.

Forrás: 24.hu2022. 03. 25. 8:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egykori tévés, Valkó Eszter jelenleg Groningenben él családjával, most a Fókusznak szólalt meg az orosz–ukrán háború kapcsán. Valkó elmondta, a hétköznapokban az emberek életét – tekintettel a földrajzi távolságra – nem változtatta meg a háború, de anyagilag érezhető problémák léptek föl – olvasható a 24.hu-n.

A pénztárcájukon érzik, mert akkora az infláció, ami 1977 óta nem volt itt Hollandiában. Csak annyit mondok, két héttel ezelőtt egy nagy dobozos vaj 3,5 euró volt, most 4,5

– mesélte az egykori műsorvezető. Jelenleg egy 100 négyzetméteres lakásban élnek, melynek fenntartási költségei jócskán megemelkedtek.

Tavaly télen 150 eurót fizettünk a gázért, most pedig 650-et. A gázért dolgozunk, ami elképesztő. Mikor megkaptuk a számlát, nem hittem a szememnek, azt hittem, tévedés.

Valkó Eszter elmondta, úgy látja, arrafelé sokakat érint érzékenyen a gáz árának emelkedése, egyesek például úgy spórolnak, hogy kabátban ülnek otthon.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Valkó Eszter (Forrás: Képernyőfotó/24.hu/RTL Klub)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.