Bűncselekménnyé válhat a drag show-k látogatása Floridában

A kormányzó azt fontolgatja, hogy egy olyan törvényjavaslatot nyújt be, melynek értelmében megtiltanák, hogy kiskorúak részt vegyenek ilyen rendezvényeken.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2022. 06. 12. 17:47
Drag queens Athena Kills (C) and Scalene Onixxx arrive to awaiting adults and children for Drag Queen Story Hour at Cellar Door Books in Riverside, California on June 22, 2019. - Athena and Scalene, their long blonde hair flowing down to their sequined leotards and rainbow dresses, are reading to around 15 children at a bookstore in Riverside. The scene would be unremarkable -- except that they are both drag queens. The reading workshop is part of "Drag Queen Story Hour," an initiative launched in 2015 by a handful of libraries and schools across the United States. (Photo by Frederic J. BROWN / AFP) Fotó: AFP/Frederic J. BROWN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Florida kormányzója, Ron DeSantis egy olyan törvényjavaslatot fontolgat, amely bűncselekménynek minősítené azt, hogy kiskorúakat engednek olyan rendezvényekre, ahol drag queenek lépnek fel – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Megkértem az embereimet, hogy nézzék át a jogszabályokat, hiszen vannak gyermekvédelmi törvényeink. Volt ilyen eset Dallasban, Texasban, ahol nagyon fiatal gyerekek, olyan 9-10 évesek néztek meg egy drag show-t, pénzt tettek a fellépők alsóneműjébe, ami szerintem teljesen helytelen és olyan dolog, aminek nem kellene kitenni a gyerekeket

– mondta DeSantis egy minapi sajtótájékoztatón. A kormányzó a Drag the Kids to Pride rendezvényre gondolt, amiről több felvétel is nyilvánosságra került, és amin drag queenek táncoltak csecsemők és gyerekek előtt egy dallasi bárban.

DeSantis elmondta, hogy a gyerekek számára elengedhetetlen, hogy normális környezetet biztosítsanak nekik, ezért is hoztak már Floridában egy szülői jogokra vonatkozó törvényt.

Van egy mozgalom, amely még az általános iskolákba is be akarja vinni a szexualitást, de az én véleményem az, hogy az iskoláinknak meg kell tanítani ezeket a gyerekeket írni és olvasni, összeadni és kivonni. Ezeket az agendákat belevinni ebbe a környezetbe rossz ötlet

– tette hozzá a kormányzó.

Amint arról a V4NA korábban beszámolt, szinte soha nem látott magasságokba emelkedett a genderlobbi, amely a leginkább befolyásolható korosztályt próbálja megkörnyékezni: a gyerekeket. Az elmúlt hónapban minden eddiginél több olyan rendezvényt szerveztek a gyerekeknek, ahol úgynevezett drag queen fellépők „szórakoztatták” a közönséget. A férfinak öltözött nők vagy nőnek öltözött férfiak hiányos öltözetben léptek fel a kiskorúak előtt.

Egy minnesotai meleg szórakozóhelyen drag show-t tartottak gyerekeknek. Az egyik fellépő egy interjúban azt mondta, hogy „lehetőséget kell adni a gyerekeknek, hogy lássák, milyen a drag queen/king élet a mindennapokban”. A felvételből kiderül, hogy néhány szülő még pénzt is ad a lengén öltözött fellépőnek, mint egy sztriptízbárban – miközben a gyereke az ölében ül. Az eseményt a FOX tévécsatorna is reklámozta.

Egy hirdetésben látható, hogy az egyik óvoda adott otthont ugyanis egy kisebb Pride-rendezvénynek, ahol a kisgyerekek megismerkedhettek a transzneműek életmódjával, majd a drag queen fellépők mesekönyvekből olvastak az óvodásoknak, akik a délutáni rendezvényen különböző LMBTQ-témájú játékokat is játszhattak a fellépőkkel.

Texasban egy bárban is drag show-t rendeztek, ahol a gyerekek a színpadon táncolhattak a fellépőkkel, akik ugyancsak hiányos öltözetben rázták magukat a kicsiknek.

Az úgynevezett Drag Story Hour rendezvénysorozat is egyre szélesebb körben elterjedt az utóbbi hónapokban. Ezeken az eseményeken ellenkező neműként felöltözött férfiak és nők olvasnak fel kisgyerekeknek.

De volt ennél sokkal hátborzongatóbb esemény is: az úgynevezett dragcon, ami egyfajta dragtalálkozó. Ezeken a rendezvényeken a fellépők megtanítják táncolni a gyerekeket, akik a szüleiknek is bemutathatják tudásukat. A gyerekek pedig pénzt kapnak a nézőközönségtől a táncért.

Történt már olyan, hogy egy amerikai tanár, aki mellesleg drag queen, az iskola beleegyezésével a diákoknak táncol.

Előfordul azonban olyan is, hogy elszabadul a buli. Arizonában egy tanár drag show-t rendezett a diákoknak, majd később letartóztatták, miután állítólag közösült egy diákkal.

Amikor ilyen show-műsorokat rendeznek, sokszor egyáltalán nem ellenőrzik a fellépőket. Volt olyan eset, amikor egy olyan drag queen lépett fel a gyerekek előtt, akiről később kiderült, hogy szexuális bűnöző.

A sor szinte végtelennek tűnik – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Borítókép: illusztráció (Fotó: AFP/Frederic J. Brown)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.