Venezuela és Irán húsz évre szóló együttműködési tervet ír alá

Nicolás Maduro venezuelai elnök ázsiai, arab és afrikai államokat is érintő körúton jár.

MTI
2022. 06. 11. 8:50
VENEZUELA-POLITICS-MADURO Fotó: JHONN ZERPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Venezuela és Irán húsz évre szóló átfogó együttműködési tervet ír alá – jelentette be Nicolás Maduro venezuelai elnök pénteken, kétnapos teheráni látogatásának kezdetén. A HispanTv spanyol nyelvű iráni televíziónak nyilatkozva bejelentette azt is, hogy heti rendszerességgel közvetlen légi járatot indítanak Caracas és Teherán között. Hozzátette, hogy Venezuela ezenfelül kávét is elad Iránnak. A szombaton aláírandó együttműködési megállapodásról egyelőre nem szivárogtak ki további részletek. A HispanTv szerint Madurót szombaton fogadja Ebrahim Raíszi iráni elnök is. Teherán már májusban megállapodást kötött Caracassal Venezuela egyik kisebb olajfinomítójának javítására.

Az amerikai szankciós listára helyezett Maduro – aki ázsiai, arab és afrikai államokat is érintő, de részleteiben be nem jelentett körúton jár – csütörtökön Algírban tárgyalt Abdel-Madzsid Tebbún algériai államfővel, előtte pedig Törökországban tett látogatást.

 

 

Borítókép: Nicolás Maduro venezuelai elnök. (Fotó: JHONN ZERPA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.