Őrizetbe vették a zaporizzsjai atomerőmű két alkalmazottját

Őrizetbe vették a zaporizzsjai erőmű két alkalmazottját, akiket azzal vádolnak, hogy irányzóként segítették az ukrán tüzérséget – közölték szerdán a Zaporizzsja megyei Moszkva-barát hatóságok.

Forrás: MTI2022. 08. 18. 7:46
null
Enerhodar, 2022. augusztus 8. Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott, videófelvételrõl készült kép az orosz ellenõrzés alatt álló zaporizzsjai atomerõmûrõl a délkelet-ukrajnai Enerhodarban 2022. augusztus 7-én. A támadás során egy kiégett fûtõcsövek tárolására szolgáló raktárt ért találat, valamint radioaktivitás mérésére szolgáló szenzorok sérültek meg. Az orosz és az ukrán erõk egymást vádolják a zaporizzsjai atomerõmû lövetésével. MTI/EPA//Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata Fotó: Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

Őrizetbe vették a zaporizzsjai erőmű két alkalmazottját, akiket azzal vádolnak, hogy irányzóként segítették az ukrán tüzérséget – közölték szerdán a Zaporizzsja megyei Moszkva-barát hatóságok.

A gyanúsítottakra tíz évtől életfogytig tartó börtönbüntetés várhat. Vlagyimir Rogov, a zaporizzsjai területi közigazgatás főtanácsának tagja kijelentette, hogy a nap folyamán legkevesebb hat lövedék csapódott be Enerhodarban, de magát az erőművet nem érte találat. 

A létesítmény rendes üzemmódban működik.

Az oroszbarát hatóságok szerint az ukrán tüzérség az elmúlt hetekben rendszeresen támadta az erőművet, ami nukleáris katasztrófával fenyeget. 

Rogov szerint az ukrán fegyveres erők 44. tüzérdandárja amerikai irányított rakétákat és lövedékeket vet be.

 A csapások megrongálták a kahovkai alállomás nagyfeszültségű vezetékét, ami miatt csökkenteni kellett két erőműegység kapacitását.

Borítókép: az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott, videófelvételről készült kép az orosz ellenőrzés alatt álló zaporizzsjai atomerőműről a délkelet-ukrajnai Enerhodarban (Fotó: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.