időjárás 8°C Aurél 2022. október 5.
logo

Őrizetbe vették a zaporizzsjai atomerőmű két alkalmazottját

Forrás: MTI
2022.08.18. 07:46 2022.08.18. 15:51
Őrizetbe vették a zaporizzsjai atomerőmű két alkalmazottját

Őrizetbe vették a zaporizzsjai erőmű két alkalmazottját, akiket azzal vádolnak, hogy irányzóként segítették az ukrán tüzérséget – közölték szerdán a Zaporizzsja megyei Moszkva-barát hatóságok.

A gyanúsítottakra tíz évtől életfogytig tartó börtönbüntetés várhat. Vlagyimir Rogov, a zaporizzsjai területi közigazgatás főtanácsának tagja kijelentette, hogy a nap folyamán legkevesebb hat lövedék csapódott be Enerhodarban, de magát az erőművet nem érte találat. 

A létesítmény rendes üzemmódban működik.

Az oroszbarát hatóságok szerint az ukrán tüzérség az elmúlt hetekben rendszeresen támadta az erőművet, ami nukleáris katasztrófával fenyeget. 

Rogov szerint az ukrán fegyveres erők 44. tüzérdandárja amerikai irányított rakétákat és lövedékeket vet be.

 A csapások megrongálták a kahovkai alállomás nagyfeszültségű vezetékét, ami miatt csökkenteni kellett két erőműegység kapacitását.

Borítókép: az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott, videófelvételről készült kép az orosz ellenőrzés alatt álló zaporizzsjai atomerőműről a délkelet-ukrajnai Enerhodarban (Fotó: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.