Nemzeti színekben pompázott a Niagara-vízesés 1956 hőseinek tiszteletére

Az elmúlt években több másik nevezetességet is magyar színekkel világítottak ki.

Magyar Nemzet
2022. 10. 24. 12:34
Az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulója tiszteletére ismét magyar nemzeti színekkel világítják meg a Niagara-vízesést 2022. október 23-án.
Toronto, 2022. október 23. Az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulója tiszteletére ismét magyar nemzeti színekkel világítják meg a Niagara-vízesést 2022. október 23-án. Immár harmadszor kapott magyar nemzeti színű világítást a vízesés kanadai és egyesült államokbeli oldala az ünnep idejére. Fotó: MTI/Kralovanszky Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2022-ben harmadik alkalommal borult nemzeti színekbe az Egyesült Államok és Kanada határán található Niagara-vízesés. Az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére összeállított díszkivilágítás fényeit Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára, Balla Sándor, a Kanadai Magyar Vállalkozók Szövetségének elnöke és Igaz Máté Árpád, Magyarország Torontói Főkonzulátusa ideiglenes ügyvivője kapcsolta fel.

A legfontosabb üzenet, amit az 1956-os forradalomban harcoló honfitársaink hagyatékul hagytak ránk az, hogy a haza nem országhatárokhoz köthető, hanem közösséghez és barátokhoz, a haza mi vagyunk

– mondta az MTI-nek Szilágyi Péter.

A politikus szólt arról is, hogy 1956 novemberében az egész világ a magyar nemzet szabadságküzdelmére figyelt, kimutatva együttérzését a szovjet agresszióval szemben. Szinte példa nélküli volt az a figyelem, az a feltétlen szolidaritás, amellyel a kanadaiak, azon belül is az ontarióiak álltak a magyar szabadságharcosok, a hazájukat elhagyni kényszerülő magyarok mellé.

A Niagara-vízesés mellett az elmúlt években a világ több másik nevezetessége is magyar színekbe öltözött: többek között 2021. március 15-én a 828 méteres Burdzs Kalifa viselte a trikolórt a nemzeti ünnep tiszteletére, illetve a riói Krisztus-szobor is piros-fehér-zöld világítást kapott 2016. december 30-án, IV. Károly, az utolsó magyar király koronázásának 100. évfordulója alkalmából.

2016. december 30-án 20 és 21 óra között piros-fehér-zöldbe öltözött a Rio de Janeiró-i Megváltó Krisztus szobra. Fotó: Magyarország Nagykövetsége, Brazíliaváros/Birgt Schulz
A dubaji Burdzs Kalifa felhőkarcoló 2021. március 15-én. Fotó: Facebook

Borítókép: az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulója tiszteletére ismét magyar nemzeti színekkel világítják meg a Niagara-vízesést 2022. október 23-án (Fotó: MTI/Kralovanszky Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.